Anita Verstijnen van Rabobank Hart van de Meierij gaf dinsdag in gemeenschapshuis De Walnoot uitleg over samen én veilig bankieren tijdens de informatiemiddag voor 70-plussers. (Foto: Peter de Koning).
Anita Verstijnen van Rabobank Hart van de Meierij gaf dinsdag in gemeenschapshuis De Walnoot uitleg over samen én veilig bankieren tijdens de informatiemiddag voor 70-plussers. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

DRUKBEZOCHTE INFORMATIEMIDDAGEN RABOBANK IN 'WALNOOT'

Boxtelse 70-plussers op zoek naar 'financiële rust'

Verdeeld over twee dagen hebben afgelopen week zo'n vierhonderd 70-plussers in gemeenschapshuis De Walnoot de bijeenkomst 'Financiële Rust, Nu & Later' van Rabobank Hart van De Meierij bezocht. Daar werd voorlichting gegeven over bankieren, wonen, leven en zorgen.

Voorzien van een kopje koffie en cake kregen de leden van de bank informatie van Anita Verstijnen over het samen en veilig bankieren. Daarna vertelde notaris Monique van 't Hooft waarom een levenstestament van belang is en wat je erin kunt vastleggen. Rob Hooijer van Interpolis presenteerde 'IkWoonLeefZorg'. Deze website geeft informatie over langer zelfstandig wonen, zorg en hulp, financiële én sociale activiteiten.

De Boxtelse wijkagent Thijs Versteeg nam de bezoekers verhalend mee in de wereld van oplichting, babbeltrucs en woninginbraak. Als laatste spreker kwam financieel adviseur Richard van Rooij aan het woord. Hij legde uit hoe je de overwaarde van een eigen huis kunt gebruiken voor bijvoorbeeld een aanvulling op je pensioen, een verbouwing of een schenking aan (klein)kinderen.

Na afloop van de bijeenkomst gingen de leden naar het zogeheten informatieplein. Er waren stands te bezoeken van Rabobank, notaris, Interpolis, politie, KBO Boxtel, Zorggroep Elde en stichting Ouderen in Regie. Zo hadden de aanwezigen alle gelegenheid om extra informatie in te winnen, vragen te stellen en zodoende verder te werken aan hun financiële rust.

Het Boxtelse Dükerskoor luisterde dinsdag de pauze van het programma op. En dus vulde De Walnoot zich met het vertrouwde repertoire van smartlappen en zeemansliedjes.


Blijvend Thuis

Vrijwilligersproject Blijvend Thuis helpt ouderen langer thuis te blijven wonen. Hiervoor wordt versterking gezocht. Belangstellenden kunnen contact opnemen met welzijnsorganisatie ContourdeTwern via telefoonnummer 06-23 23 49 04 of e-mail: kimvanzandbeek@contourdetwern.nl.

Taizéviering

De Protestantse Gemeente Boxtel houdt morgen, vrijdag 9 november vanaf 19.00 uur een oecumenische Taizéviering in de kerk aan de Clarissenstraat 18. Het thema van de viering is: 'Uitzien naar…'. Er wordt gebeden, gezongen en gemediteerd. Muzikale begeleiding is er van de cantorij onder leiding van Dirk Struycken en pianist Ko Suurmond.