Het nieuwe pand van garage Olie&zo gezien vanaf de Keulsebaan. Eline van Ommen: ,,Het is een mooie zichlocatie. Met de sluiting van de overweg in het vooruitzicht was het dé kans om te verhuizen.
Het nieuwe pand van garage Olie&zo gezien vanaf de Keulsebaan. Eline van Ommen: ,,Het is een mooie zichlocatie. Met de sluiting van de overweg in het vooruitzicht was het dé kans om te verhuizen." (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

GARAGE AAN RUNMOLEN OP BEDRIJVENTERREIN LADONK OPENT DONDERDAG 15 NOVEMBER

Nieuwe jas voor Olie&zo zit als gegoten

RENS VAN DEN ELSEN

Vol trots staan Hans en Eline van Ommen in het nieuwe pand van garage Olie&zo aan de Runmolen op bedrijventerrein Ladonk. Na enkele maanden hard werken om alles af te krijgen is de tijd nu rijp voor een officiële opening. Die vindt plaats op donderdag 15 november van 16.00 tot 20.00 uur. Bij binnenkomst hangt er nu nog een vleugje van nieuwigheid. ,,Maar dat ruiken we zelf niet meer hoor", lacht Eline.

Een grote glazen wand scheidt de werkplaats van de showroom, waardoor de ruimte meteen nog groter lijkt dan die al is. ,,We geven zo ook openheid in onze werkzaamheden en klanten vinden het vaak ook interessant om te zien. Zeker als ze bijvoorbeeld bij het wisselen naar winterbanden in de lounge-hoek even willen wachten tot hun auto klaar is", verklaart Eline de keuze voor het glas.

Aan alles is te merken dat de medewerkers tevreden zijn met de nieuwe locatie, pal langs de Keulsebaan. Vanuit de werkplaats fluit een van de monteurs een deuntje en in de showroom staan de gezichten ook vrolijk. ,,Het was ook erg gaaf om in de afgelopen maanden te zien hoe het pand steeds een beetje veranderde. Toen we begin oktober naar hier verhuisden was het natuurlijk een beetje zoeken, want alles lag op een andere plaats, maar nu zijn we al helemaal gewend en klaar om onze nieuwe plek te laten zien aan klanten, leveranciers en Boxtelaren", vertelt de mede-eigenaresse.

Nog geen twee jaar geleden introduceerde het echtpaar Van Ommen zijn nieuwe garageconcept: Olie&zo. Begin dit jaar kwam de Boxtelse ondernemer Mahfooz Raja op de oude locatie binnen met zijn auto. ,,Hij vroeg of we misschien interesse hadden in een nieuwe locatie waar ons concept nog beter tot zijn recht kon komen. Mahfooz had al tekeningen gemaakt voor de hal die hij zou gaan bouwen naast zijn eigen pand en waar hij nog een huurder voor zocht. We waren er snel uit; dit was een unieke kans op een prachtlocatie. Zeker met de sluiting van de dubbele overweg in het vooruitzicht.''

UNIVERSEEL

Aan het concept van Olie&zo is met de verhuizing niets veranderd. ,,We blijven een universeel en dus onafhankelijk autobedrijf. Klanten kunnen met alle merken auto's bij ons terecht, ook als deze nog in de dealergarantie zitten", vertelt Eline. ,,Olie&zo staat voor een totaalconcept. Klanten zijn welkom voor alles wat met hun auto te maken heeft: van onderhoud tot banden en van het monteren van een trekhaak tot de aanschaf van een auto en onze pech-onderweg-service. We kennen onze klanten goed. We vinden het belangrijk dat zij een klik hebben met onze monteurs. Daarnaast stuurt onze werknemer Matthieu de werkplaats aan én hij helpt met de autoverkoop.''

Voor de werkplaats is Olie&zo nog op zoek naar een extra monteur. ,,De werkzaamheden nemen toe dus we kunnen nog wel extra hulp gebruiken", geeft Eline aan.

In het pand is overigens ook nog een ruimte te huur, gelegen boven de showroom. Eline: ,,Het is een mooi, licht vertrek dat naar eigen inzicht ingericht kan worden. Wie interesse heeft kan met ons contact opnemen. Wellicht is er een bedrijf in dezelfde branche geïnteresseerd en kunnen we elkaar zelfs nog versterken."

Donderdag 15 november wordt de nieuwe garage officieel geopend in het bijzijn van familie en klanten. Klanten kunnen al sinds 1 oktober terecht op het nieuwe adres aan Runmolen 7.