Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

WIELEREVENEMENT OP 22 EN 23 DECEMBER BIJ DE LANGSPIER

Voorbereiding Cyclocross in volle gang

De Stichting Wielerbelangen Boxtel (SWB) is gestart met de voorbereiding voor het jaarlijks crossweekend bij De Langspier. De wedstrijden vinden plaats op zaterdag 22 en zondag 23 december.

In samenwerking met Wielervereniging Schijndel organiseert SWB op zaterdag de jeugdveldrit. Diverse categorieën rijden tussen 11.00 en 15.00 uur hun rondjes. De deelnemers komen uit heel Nederland. Op zondag staan de traditionele seniorwedstrijden van de KNWU op het programma. Om 10.00 uur starten de amateurs en om 14.00 uur de eliterenners. De vrouwen rijden om 12.00 uur. Vooral bij die laatste categorie heeft de Boxtelse cross een goede naam. Wereld- en olympisch kampioen Anna van der Breggen was al meerdere malen in Boxtel de sterkste en ook wereldkampioen tijdrijden, Annemiek van Vleuten, won al eens bij De Langspier.

Parcoursbouwer Frans van de Nostrum heeft dit jaar, vanwege het nieuwe volleybalstrand dat is aangelegd, een extra hindernis in gedachten. De cross in Boxtel heeft een beschermde status bij de wielerbond en is de enige KNWU-veldrit dat in het genoemde weekend in Nederland plaatsvindt.

WINNAARS

Tijdens de laatste editie, vorig jaar december, was ook Van der Breggen de sterkste bij de vrouwen en soleerde naar de finish. Bij de eliterijders maakte Maurits Lammertink van team Katusha Alpecin er toen een onemanshow van. Alleen bij de amateurs was een eindsprint nodig tussen Yannick Ruhart en Atse ten Brinke, waarbij eerstgenoemde uiteindelijk aan het langste eind trok. Welke renners er dit jaar aan de start verschijnen bij De Langspier is nog niet duidelijk.

FOTO ONDER: Af en toe afstappen van de fiets: typerend voor het veldrijden. Jong en oud kwamen vorig jaar in actie tijdens de veldrit rondom De Langspier. Ook de komende editie belooft zwaar te worden. (Foto: Gerard Schalkx).