Afbeelding
Foto: Hans Verberk

EERSTE LIBRETEAM PRESTEERT ONDERMAATS IN SINT-OEDENRODE

Belangrijke eredivisie-zege 't Ivoor

Het eredivisieteam driebanden van de Boxtelse biljartclub 't Ivoor won zondag in eigen huis met 8-0 van Burgmans Biljarts. Het was een belangrijke overwinning voor de tussenstand. Er werd aangetreden met drie buitenlandse spelers: Martinez Bosch, David Barbeillon, Jerome Melnytschenko en vierde man Huub Wilkowski. Het teammoyenne was 1,428.

Martinez speelde de kortste partij van de dag: in vijftien beurten maakte hij veertig caramboles met een moyenne van 2,666. Wilkowski noteerde met elf caramboles de hoogste serie van de dag. Al met al een prima prestatie, waardoor Burgmans Biljarts vaster op de laatste plaats en 't Ivoor hiervan afstand neemt.

Het eerste libreteam van 't Ivoor verloor in Sint-Oedenrode kansloos van Het Wapen van Eerschot: 30-21. Fouad Hasbani, Chris Fasseur en Peter van Giersbergen speelden ondermaats. Voor het tweede team was er wél succes: de ploeg versloeg Het Wapen van Liempde 2: 22-28. Ad van Os en Theo van Dongen wonnen, teamgenoot Peter Franken kwam tot acht punten.

Waar het tweede team won van Het Wapen van Liempde, was het derde team tegen deze club minder succesvol. Wim Bekkers, Rien Meijs en Louis Josiassen werden totaal overrompeld: 30-9. Team 4 won met 26-25 nipt van 't Zonneke. Willem Witte en Math Hendriks bleven aan de goede kant van de score, Fons van Loon haalde zes punten.

In de dagcompetitie speelden het eerste en tweede team tegen elkaar. De strijd om de eerste plaats werd ruimschoots gewonnen door team 1 met 28-39. Jacques van Loon kwam drie caramboles tekort, anders was een maximale score behaald. Fouad Hasbani, Peter Franken en Toon Bevers wonnen hun partijen gemakkelijk.

Het derde team leed met 30-32 een nederlaag, Henk de Koning kon dat met zijn goede partij niet voorkomen. Frans Maas won eveneens, Fons Spoor en Frans van de Boogaard waren minder succesvol. Team 4 won met 37-32 van NGTR 3.

DRIEBANDERS

In het driebanden-klein behaalde het zevende team een mooie remise tegen koploper NAL 8: 28-28. Jacques van Loon en Fouad Hasbani waren de winnaars namens 't Ivoor. Team 8 ging zwaar ten onder tegen D'n Brouwer 1 (20-28) en ook team 9 verloor haar partij tegen De Hazelaar 5: 26-27. In de avondcompetitie driebanden-klein was er verlies (28-29) voor de eerste ploeg ondanks winstpartijen van Cor van Beers en Patrick Sterrenburg. Het driebanden-grootteam won haar ontmoeting met Rio Bar 2: 28-21.

FOTO BOVEN: Opnieuw boekte het eredivisieteam van 't Ivoor een zege op het hoogste nationale niveau. Ditmaal moest Burgmans Biljarts uit Bergeijk het hoofd buigen. (Foto: Hans Verberk).


HOCKEYVROUWEN GAAN FLINK ONDERUIT

MEP verliest onnodig

De vrouwen van de Boxtelse hockeyclub MEP konden geen vervolg geven aan de thuiszege een week eerder en liepen zondag in Groenekan tegen Voordaan een forse nederlaag op (4-0). Dat gold ook voor de hockeymannen. Ondanks een enorm veldoverwicht verloren de Boxtelaren met 2-1 in Veldhoven van Basko en staan zij opnieuw op de laatste plaats.

De heren speelden zondag in Veldhoven de beste uitwedstrijd van het seizoen. De scheidsrechters konden het zondag ook niet begrijpen. MEP had tegen Basko een groot veldoverwicht, veel kansen en fases van meer dan 75 procent balbezit. Toch gingen de Boxtelaren onderuit. In de eerste helft scoorde Basko de 1-0 en vlak na rust de 2-0. Sam Verzijden scoorde uit een corner nog de aansluitingstreffer, maar verder kwam MEP niet. Daarmee deed de ploeg zichzelf ernstig tekort. De Boxtelaren moeten de komende wedstrijden meer gaan spelen op het forceren van corners. Hiermee heeft MEP met cornerspecialisten Jules Baken en Sam Verzijden een machtig wapen in handen. Zondag 11 november komt Concordia uit Roermond naar Boxtel. Dat is de gelegenheid voor de hockeymannen om de laatste plaats over te dragen. Afslag in sportpark Molenwijk is om 14.45 uur.

STAND EERSTE KLASSE

Berkel Enschot         8-21         Rosmalen         8-8
HOD         8-19         Basko         8-8
OSS         8-18         Geel Zwart         8-7
Maastricht         8-14         Hopbel         8-7
Geldrop         8-13         Concordia         8-5
Weert         8-11         MEP         8-4

BOXTELS KWARTIERTJE

Het eerste kwartier ging fantastisch, aldus coach Stijn Koesen van het vrouwenteam. Het was een vervolg van de wedstrijd een week eerder. MEP domineerde met mooi combinatiehockey en veel strijdlust. Maar na vijftien minuten spelen kwam Voordaan op en met messcherpe counters werden de Boxtelse hockeysters in no-time op een 4-0 achterstand gezet. Daarmee was de wedstrijd gespeeld en kreeg MEP een lesje in effectiviteit. Coach Koesen ziet het allemaal als een leerproces. Wel wil hij nog hard trainen om zondag 11 november de punten te pakken. Dan komt Eindhoven naar Boxtel. Die ploeg is al drie wedstrijden ongeslagen en sprokkelde uit de laatste wedstrijden vijf punten bij elkaar. MEP is dus gewaarschuwd. Afslag in sportpark Molenwijk is om 12.45 uur.

STAND OVERGANGSKLASSE

Leonidas         9-23         Ring Pass         9-14
Schaerweijde         9-17         Wageningen         9-13
Gooische         9-16         Voordaan         9-11
Schiedam         9-16         MEP         9-6
Alecto         9-15         Eindhoven         9-5
Rood Wit         9-14         Naarden         9-3


Gamen B-Town

B-Town is zaterdag 10 november vanaf 12.00 uur dé plek om te gamen. In het jongerencentrum aan de Baroniestraat wordt dan een LAN-party gehouden: twaalf uur lang worden er computerspellen gespeeld. Deelname is gratis. Neem wel een eigen PC, laptop of console mee. Aanmelden via www.btown.nl/lanparty.