SNELLE TEGENGOAL BREEKT VOETBALPLOEG UIT ESCH OP

Essche Boys buigt diep voor Tuldania

Essche Boys heeft zondag vier tegendoelpunten moeten incasseren in het duel met Tuldania in Esbeek. Zelf kwamen de bezoekers niet tot scoren.

Al dertig seconden nadat de wedstrijd begon, klonk het snerpende geluid van het scheidsrechtersfluitje opnieuw. Cas den Ouden raakte een speler van de thuisclub net buiten het Essche zestienmetergebied. De vrije trap betekende prijsschieten voor de gastheren: de bal suisde langs de muur en belandde in de verre hoek. De Essche sluitpost kon slechts naar het leer vissen: 1-0.

GEZAPIG SPEL

Het leidde ertoe dat de Esschenaren hun hoofd lieten hangen en daar maakte de tegenstander slim gebruik van. Een diepe bal volgde en de Tuldania schoof de bal opnieuw in het doel van Essche Boys. De gasten lieten gezapig spel zien. Ballen kwamen niet aan en een buitenspelval mislukte waardoor Tuldania plots oog in oog met de keeper stond. De doelman twijfelde en graaide mis: 3-0.

OP VINGERS GETIKT

In de rust werden de spelers van Essche Boys op hun vingers getikt door trainer Leon van Wanrooy. Daarna volgde een sterkere tweede helft, maar het bleek moeilijk de achterstand nog om te buigen. Luuk Wolfs joeg nog bijna de bal tegen de touwen, maar een doelpunt bleef uit.

Door het aanvallende spel, creƫerde Tuldania ruimte achter de Essche verdediging. Daardoor kon de tegenstander nog de 4-0 scoren, wat tevens de eindstand bleek.

Zondag 11 november speelt Essche Boys thuis tegen de huidige nummer zeven van de vijfde klasse C: EDN '56 uit Haghorst, vlakbij Moergestel.

Irene verliest van zichzelf in Baarle-Nassau

Hoewel Gloria UC een sterke club is die vorig jaar bijna promoveerde, begon Irene de wedstrijd als gelijkwaardige tegenstander in Baarle-Nassau. Het duel verliep in een hoog tempo waarbij de beste kansen voor de ploeg uit Gemonde waren. Een goede redding van de keeper van Gloria stond de voorsprong van Irene in de weg.

Na ruim een halfuur kon Gloria over rechts uitbreken en kwam een geblokte voorzet op meer dan twintig meter voor de voeten van een middenvelder. De thuisspeler mikte de bal keurig in de kruising, waardoor Irene onterecht tegen een 1-0 achterstand aan keek. De Gemondenaren gingen niet bij de pakken neerzitten en wisten zes minuten later gelijk te maken door een vrije trap van Gijs Voets. Met 1-1 gingen de beide teams rusten.

DE WEG KWIJT

De eerste vijf minuten van de tweede helft was Irene continu op de helft van de tegenstander te vinden. Het leek erop dat de Gemondse ploeg een mooi resultaat zou kunnen behalen in Baarle-Nassau. Niks bleek minder waar: vijf minuten na rust waren de gasten uit het niets helemaal de weg kwijt. Binnen het kwartier moest Irene vier tegendoelpunten incasseren.

De bezoekers bleven toch hard werken om nog iets van de wedstrijd te maken. Hoewel de bezoekers drie keer vrij voor de keeper kwamen, wisten ze geen enkele bal voorbij de doellijn te krijgen. In de slotminuten scoorde de thuisploeg nog 6-1.

Komend weekeinde is Irene vrij. Zondag 18 november staat om 14.30 uur de thuiswedstrijd tegen nummer twee Riel op het programma.