KBO helpt senioren met voorbereiding op toekomst

'Een goede senior is voor zijn toekomst voorbereid'. Onder dit motto houdt de Katholieke Bond van Ouderen (KBO) Boxtel in de maand november diverse activiteiten voor ouderen die in het kader staan van hun toekomst. Alle activiteiten starten om 13.30 uur.

In het Baanderherencollege krijgen deelnemers woensdag 14 november een rondleiding door de school én uitleg over de manier van werken en keuzemogelijkheden voor kinderen. Opgeven kan bij Corry van de Laar, Hoogheem 318 via telefoonnummer (0411) 21 86 09.

Donderdag 15 november wordt een cursus valpreventie gegeven. Een therapeut van Fysio Sluijters vertelt met name over de veiligheidsmaatregelen die senioren kunnen nemen. Deze vindt plaats in gemeenschapshuis De Rots, Nieuwe Nieuwstraat 7.

WATERSCHAP

De leden van KBO Boxtel gaan maandag 19 november naar de moskee op Hoogheem. Daar wordt uitleg gegeven over het gebedshuis. Watergraaf Peter Glas van waterschap De Dommel geeft maandag 26 november een inkijkje in het oudste overheidsorgaan het land. In De Rots vertelt hij alles over het schoonmaken van afvalwater.

De Voedselbank aan de Achterberghstraat is donderdag 29 november de plek waar de senioren naartoe gaan. Zij krijgen een inzicht in het reilen en zeilen van het initiatief, bijvoorbeeld over wanneer mensen wel of niet in aanmerking komen voor een voedselpakket, waar het voedsel vandaan komt en hoe het wordt verspreid.

De bijeenkomsten zijn voor KBO-leden gratis. Niet-leden zijn ook welkom tijdens deze activiteiten, maar betalen voor aanvang drie euro. Die bedrag dient contact te worden voldaan.