Afbeelding
Foto: Daisy Renders

Graven in het licht bij Allerzielenviering

Op liefst drie plekken in het verspreidingsgebied van deze krant werd vrijdagavond invulling gegeven aan een alternatieve Allerzielenviering. Bij twee ervan speelden lokale uitvaartondernemingen een belangrijke rol.

In Liempde vond een dienst plaats in de dorpskerk, waarvoor uitvaartverzorger Willemijn Bakx herdenkingskaarten verzorgde. Na afloop was voor het eerst De Huyskamer te bezoeken. Die heeft Carla Saris geopend bij haar rouwkamers in Hét Groethuis naast de kerk.

Op de algemene begraafplaats Munsel hield uitvaartonderneming Bijnen voor de tweede keer een lichtjestocht. Die trok naar schatting drie- tot vierhonderd deelnemers, meldt Wouter van Weert van het Boxtelse bedrijf: ,,Aanzienlijk meer dan vorig jaar, toen er ongeveer 250 meededen. Vooraf hadden mensen zo'n tachtig graven aangemeld waarlangs de tocht plaatsvond. We waren uiteindelijk zo'n drie kwartier onderweg."

CON FERVORE

Bij elk graf werd een brandend kaarsje geplaatst. Maar ook bij graven die niet waren aangemeld, plaatsten bezoekers een lichtje. Het was een heel stemmige bijeenkomst, mede dankzij de fraaie zang van het koor Con Fervore, aldus Van Weert. Het plaatselijke audiovisueel bedrijf Merheim verzorgde het licht en geluid. Na afloop genoten deelnemers van de warme koffie, thee en chocolademelk.

Op het terrein van De Kleine Aarde werd een herdenking gehouden, waarbij geen uitvaartbedrijven betrokken waren. Daar zorgde stichting VanOndersteBoven voor een Allerzielenviering met medewerking van kamerkoor Ratatouille.

FOTO BOVEN: Ook op de begraafplaats Munsel werden op 2 november de mensen herdacht die in het jaar ervoor overleden. De alternatieve herdenkingen worden gehouden zodat ook niet-kerkelijke mensen kunnen stilstaan bij de aan hen ontvallen dierbaren. (Foto: Daisy Renders).


Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met kapelaan Geoffrey de Jong met medewerking van het Essche Mannenkoor. Intentie voor de parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Voorganger is emeritus pastoor Norbert Smulders.

MEDEDELINGEN

* Misintenties. Achter in de kerk liggen enveloppen voor misintenties. Deze kunnen in de groene brievenbus met nummer 8 worden gedeponeerd. Telefonisch doorgeven kan ook via 60 15 65.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het weten aan Nelly Schevers, telefoonnummer 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met samenzang. Voorganger is pastoor


Joe. Intenties voor Pieter en Annie Kuijer-Verburgh; overleden broer Adriaan v. Hemmen; Jo v.d. Leest; Mariet Geerts-Coppelmans; Mien Schellekens-Verhoeven (herdenking).

DINSDAG 19.00 vespers.

MEDEDELINGEN

* Emmaus-gebedsgroep. Donderdag 15 november komt de Emmausgebedsgroep om 18.45 bijeen in het parochiezaaltje.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 dienst van Schrift en Tafel geleid door mw. ds. Corrie Terlouw. Organist is Ko Suurmond. Voor de kinderen is een zogeheten lange Paks; zij vieren hun eigen dienst in De Schakel.

MEDEDELINGEN

* Bereikbaarheid. Mw. ds. Corrie Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.

* Taizé viering. Aan het begin van het weekend, wellicht na een drukke week, wordt morgen, vrijdag 9 november vanaf 19.00 verstilling gezocht. Iedereen, wel of niet kerkgebonden, is uitgenodigd. Er is ook gelegenheid elkaar na afloop in De Schakel te ontmoeten met koffie of thee.

* Samen Zijn. Een aantal jonge gezinnen organiseert zondag 11 november in De Schakel een samenzijn voor (groot)ouders met (klein)kinderen in de basisschoolleeftijd uit Boxtel en omgeving. Rondom de viering van Sint-Maarten zijn er activiteiten en de middag wordt afgesloten met soep en brood. Aanvang 15.00 uur. Meer informatie en aanmelden via e-mail: SamenZijn@pg-boxtel.nl.

* Running-diner. Vrijdag 16 november wordt van 18.30 tot circa 21.45 weer een Running-diner gehouden. Bezoekers leren elkaar op deze avond op een andere manier ontmoeten en kennen. Het thema is 'geluk'.


Studieavond Israël

In gemeenschapshuis De Walnoot aan de Reginahof wordt woensdag 14 november een studieavond gehouden over de wederopstanding van Israël. Peter Pellemans, spreker voor Christenen voor Israël, vertelt over de transformatie van woestijn naar een vruchtbaar land met een groeiende economie. Pellemans is oud-voorganger en ook actief als docent tijdens de cursus Jewish-roots. De avond begint om 20.00 uur, toegang is gratis.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding