Afbeelding
Foto: Peter de Koning

PROEFTRAININGEN BIJ BADMINTONCLUB

BC'80 start jeugdafdeling

BC'80 begonnen met een jeugdafdeling. De badmintonvereniging uit Boxtel had sinds haar ontstaan alleen volwassen leden. Voorzitter Marian van Weert is enthousiast. ,,We hebben nu negen jeugdleden die wekelijks oefenen met een trainer."

Om de juiste trainingen te verzorgen, moeten vrijwilligers opgeleid worden. ,,Ons oudste lid Theo Swinkels bood aan de jeugd te gaan trainen", vertelt Van Weert. ,,En vergis je niet, hij is ondanks zijn leeftijd van 75 jaar erg fanatiek." Voor het opleidingstraject zijn financiële middelen nodig en de club vraagt deze aan. Tot die tijd traint Swinkels samen met een professionele trainer die hem de nodige vaardigheden bijbrengt. ,,We starten dit jaar met uitsluitend trainingen en interne toernooitjes. Aan het einde van het seizoen bekijken we hoe verder. Er is een leuke competitie voor de jeugdleden", aldus de voorzitter.

Kinderen vanaf 7 jaar en volwassenen die interesse hebben in de badmintonsport, kunnen contact opnemen met jeugdcoördinator Martijn Hooijman op telefoonnummer 06-31 93 17 31 of via e-mail: jeugdcommissie@bc80-boxtel.nl. Zij zijn welkom voor twee proeftrainingen in sportcentrum De Dommel aan de Van der Voortweg. Volwassenen zijn daar elke week op dinsdag vanaf 20.00 uur welkom, kinderen trainen van 19.00 tot 20.00 uur.

FOTO BOVEN: Impressie van een badmintontoernooi in 2014. (Foto: Peter de Koning).


HANDBALSTERS WINNEN DUEL IN BEST

Moeizame zege HCB'92 op laagvlieger Aristos

De vrouwen van HCB'92 trokken zondag op bezoek bij het derde damesteam van Aristos in Best een moeizame zege over de streep: 11-15. Ondanks dat de thuisploeg deze competitie nog geen wedstrijd won, onderschatten het Boxtelse team haar tegenstander niet.

De verdedigers van HCB'92, normaliter de kracht van het team, speelden in de beginfase van de wedstrijd rommelig. Het leek erop alsof zij nog niet helemaal op scherp stonden. Toch hadden de Bestse aanvallers moeite met de verdedigende opstelling: zij kwamen niet tot scoren.

Bij HCB'92 stond het vizier niet op scherp. Pas na vijf minuten maakte Gitte Vanhout de openingstreffer; vanuit haar favoriete rechterhoek. Daarna liep het beter voor de Boxtelse vrouwen. Cirkelspeelsters Susan van den Berg en Ellen Persoons creëerden ruimte bij de cirkel waardoor Annemarie Sens en Vanhout vrij voor het doel kwamen en scoorden. Ook Hèlen Berkelmans werd mooi vrijgespeeld; zij scoorde vanuit de linkerhoek.

Toen het rustsignaal klonk, stond het 6-8 in het voordeel van HCB'92. Na de tactische bespreking met coach Mirjam van Weert, startten de Boxtelse vrouwen met een andere verdedigingstactiek in de tweede helft. De voorsprong werd zelfs verder uitgebreid door een vrije worp van Sens strak in de kruising. Daarna viel Inge Brom met een prima sper de verdediging van Aristos aan, waardoor Manon Foolen kon scoren. Daarna liep Persoons zichzelf vrij bij de cirkel en verzilverde tevens haar kans.

De concentratie in de verdediging van HCB'92 verzwakte waardoor de vrouwen uit Best nog enkele malen scoorden. Coach Van Weert zette de verdedigingstactiek met succes weer om. Foolen onderschepte de bal en rondde de break-out vervolgens goed af. Desondanks oogde de Boxtelse aanval bij tijd en wijle rommelig. Aristos wist het nog spannend te maken via een snelle tegenaanval waarbij keepster Mary Swinkels kansloos was. Maar in de laatste minuten vonden de Boxtelse gasten nog enkele malen het net.

De Boxtelse vrouwen spelen zondag 11 november vanaf 09.15 uur thuis in sportcomplex De Braken. Daarna vindt van 10.45 tot 17.00 uur een rolstoelhandbaltoernooi plaats met zeven teams. Meer informatie hierover via e-mail: hcb92@handbal.nl.

Uitslagen zaterdag 3 november

Someren DB1 - HCB '92 DB1        29-8

Zephyr/HCB '92 HB1 - Tremeg HB1        14-19

Uitslagen zondag 4 november

Blauw wit D1 - HCB '92 D1        10-9

Bedo HS3 - Aristos/HCB '92 HS2        37-18

Programma zaterdag 10 november

HCB '92 D1 - GHV D2        10.05

HCB '92 DB1 - Helios '72        10.55

HCB '92 E1 - Swift E2        12.00

Swift HB1 - Zephyr/HCB '92 HB1        16.45

Programma zaterdag 11 november

HCB '92 DS1 - Tremeg DS2        09.15

White Demons - Aristos/HCB '92 HS2        10.00


KOPLOPERS BILJARTBOND DICHT BIJEEN

De Comsche Hoeve 2 is nu de nummer één van de ranglijst

Bedroeg het verschil tussen nummer een en nummer vier op de ranglijst van de Boxtelse Biljart Bond verleden week nog vijftien punten, nu is dat nog maar acht punten. Intussen hebben De Comsche Hoeve 1 en 2 van plaats gewisseld en ligt Uit de Kom op de loer.

Maandag biljartte in 't Geveltje De Amateur 2 tegen De Comsche Hoeve 2. De bezoekers speelden een reeks kwalitatief hoogstaande wedstrijden, die voor het trio Huijberts, Griebe en Van de Pas alvast 36 punten opleverden. Voor de thuisclub won alleen uitbater John Aarts zijn partij met 12-8 tegen Pascal Leijten. De eindstand werd 30-44 en dat was goed voor de koppositie.

Ook zo'n voordelige score behaalde het team van Uit de Kom donderdag in De Comsche Hoeve in de wedstrijd tegen De Amateur 1. Alle partijen werden door de gastgever gewonnen, zij het niet steeds met al te sterk spel. Tim Driessen van de gasten verloor in het late uur tegen Hennie van der Heyden pas zijn eerste tweekamp in deze competitie. Het scoringsformulier gaf uiteindelijk 44-34 aan.

Op donderdag in café De Kroeg was thuisclub Het Groene Laken 2 veel te sterk voor 't Krijtje. Voor dit laatste team won slechts Patrick Kempers zijn match; tegen Willem Witte werd het 9-12. De wedstrijd driebanden duurde oneindig lang en had bijna veertig beurten nodig voordat Perry Steenbakkers uiteindelijk Antal van Brussel versloeg met 10-5. Maar net kon worden voorkomen dat de partij wegens beurtoverschrijding zou moeten worden afgebroken. Het Groene Laken 2 won met 41-29.

Op vrijdag in De Comsche Hoeve behaalden de bezoekers van Het Groene Laken 1 twee keer op een fraaie wijze twaalf punten. Bart Wellerd deed dit door dertig caramboles driebanden te maken in 26 beurten en Jo Bovens door als vaste puntenleverancier zijn librepartij tegen Cor van der Steen te winnen. René van Tongeren van De Comsche Hoeve 1 speelde de beste partij. In het van hem bekende hoge tempo versloeg hij in twintig beurten Toon van Houtum. Aan de eindstreep was het 38-35.

Afbeelding