LAT VOORKOMT GROTERE NEDERLAAG

DVG kan het niet bolwerken tegen gedreven Nulandia

Dat in de vierde klasse G iedereen van elkaar kan winnen, bleek zondag wel. Nulandia, tot zondag hekkensluiter in de competitie, versloeg nummer twee DVG met 0-1.

Nulandia kwam het best uit de startblokken. DVG-doelman Raymon Strik was al na een paar minuten verslagen, maar het aluminium hielp hem een handje. De bal ketste hard tegen de lat. Sander van de Ven wist even later averij voor de thuisploeg te voorkomen. Pas na een minuut of twintig was DVG even dreigend. Het elftal kreeg meteen de grootste kans van de hele wedstrijd, maar Tarn van de Wiel schoot een strakke voorzet met binnenkant links over het doel. Bart de Windt kopte via een verdediger van Nulandia naast de goal. Verdere wapenfeiten zijn er over de eerste helft niet te melden. De bediener van het scorebord had een rustige dag.

OP JACHT

Nulandia had er zin in na de rust. De ploeg was duidelijk op jacht naar de overwinning en voetbalde naar voren. Keeper Raymon Strik pakte een strak schot en had opnieuw het aluminium aan zijn zijde. De rebound ging naast. Door het uitvallen van Jurgen van de Velden schoof Martijn Caarls, die na een lange periode van afwezigheid weer was ingevallen, naar zijn oude positie als laatste man. Hij moest meteen aan de bak en wist een doelpunt te voorkomen.

Het framewerk van het doel zat Nulandia danig in de weg. Na tweemaal de lat te hebben getroffen, verhinderde ook de paal een treffer. DVG had geen problemen met het ijzerwerk, maar wist het net evenmin te vinden als de tegenstander.

Een keer wist de ploeg de keeper van Nulandia te verschalken. Het lobje ging echter niet alleen over de doelman, maar ook over de goal.

Een wissel bij Nulandia pakte goed uit. Het eerste en enige doelpunt van de wedstrijd viel uit een bekeken schot in de korte hoek van de Liempdse goal. De tegentreffer was het sein voor DVG om naarstig op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Caarls was daar dichtbij. Een verre ingooi van Luuk van de Ven werd verlengd. Op de doellijn sprong de bal ineens omhoog en via de lat en de keeper werd het een hoekschop. Daar viel echter geen goal uit en meer kansen kwamen er niet. Een nederlaag voor DVG dus.

Gezien het spelbeeld was de overwinning van Nulandia verdiend. DVG bezet nog steeds de tweede plaats door de gunstige uitslagen van de andere teams. Avesteyn blijft maar winnen en staat nu zes punten voor op de nummer twee. Komende zondag is DVG vrij, een week later speelt de club uit tegen SCMH.

FOTO BOVEN: DVG verloor zondag van Nulandia, maar blijft op de tweede plek in de ranglijst staan. (Foto: Toon van Ruremonde).