Afbeelding
Foto:

Sinterklaas meert aan bij Zwaanse Brug

Vol verwachting kloppen de harten van veel kinderen. Zondag 18 november komt Sinterklaas namelijk weer aan in Boxtel. De goedheiligman zal vanaf dan tot en met 4 december op kasteel Stapelen verblijven. Het thema van Sint op Stapel is dit jaar: 'Het circus van Sint'.

Volgende week vertrekt de Sint om 12.20 uur vanaf de Raapakkerbrug. Hij vaart over De Dommel en meert dan om 12.30 uur aan bij de Zwaanse Brug ter hoogte van lunchroom Meneer van Dommelen. Daar wordt hij welkom geheten door burgemeester Mark Buijs en gaat de hele stoet te voet, onder muzikale begeleiding van de Red River Band, via de Rechterstraat naar de Markt. Hier wordt de Sint officieel ontvangen op een groot podium.

In kasteel Stapelen kunnen kinderen onder begeleiding van een Wegwijspiet een bezoek brengen aan de postkamer, de werkkamer van de Sint en de wenteltrap naar boven nemen naar de slaapkamer van de bisschop. Op de binnenplaats worden diverse circusacts en spelletjes georganiseerd waar stempels mee verdiend kunnen worden. Het geheel wordt opgeluisterd door muziekpieten die er ieder weekend weer een feestje van maken.

Van maandag tot en met vrijdag komen de groepen 1, 2 en 3 van alle scholen uit de gemeente Boxtel en Esch op bezoek bij de goedheiligman en zijn gevolg. Op de zaterdagen 24 november en 1 december is het kasteel voor iedereen open van 09.30 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 17.30 uur. Op zondagen is het kasteel eveneens toegankelijk, maar sluit de poort een uurtje eerder.

FOTO ONDER: Veel kinderen uit Boxtel en omgeving kwamen vorig jaar naar kasteel Stapelen om met Sinterklaas op de foto te gaan. (Foto: Peter de Koning).