Linksback Just van Wijk van ODC werkt in sportpark Molenwijk de bal uit de Boxtelse achterhoede. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

'ZUUR' GELIJKSPEL VOOR TRICOLORES

ODC moet in blessuretijd gelijkmaker incasseren

ODC heeft zondag tegen SCG '18 opnieuw gelijk gespeeld. De fusieclub uit Sint-Michielsgestel maakte in blessuretijd 1-1, wat de einduitslag voor de Boxtelse derdeklasser extra zuur maakte. Die staat na de remise nog altijd op de tiende plaats van de ranglijst met acht punten uit zeven wedstrijden.

Het team uit Sint-Michielsgestel had voorafgaand aan de wedstrijd een punt meer dan de thuisploeg van Carlo Vorstenbosch. De Boxtelse voetballers kregen binnen tien minuten een flinke tegenvaller te verwerken. Captain Roel van Lokven moest met een blessure het veld verlaten en werd vervangen door Ido Pijnenburg.

In de elfde minuut kwam de eerste kans voor de tricolores. Just van Wijk bracht met een slimme pass Joep van der Meijden in stelling, maar de buitenspeler schoot de bal over. Vijf minuten later had Van der Meijden aan de rechterkant ook een sterke actie in huis. Na een voorzet op maat schoot Pijnenburg de bal beheerst in het doel. Na deze openingstreffer brak een fase aan waarin de bezoekers het initiatief namen met diverse kansen tot gevolg.

In de 34e minuut schoot een Gestelse voetballer maar net naast het Boxtelse doel en twee minuten later moest keeper Jordy van der Zande alle zeilen bijzetten om de bal nog net voor de doellijn tegen te houden. ODC had het in deze fase erg lastig en mocht niet klagen dat het met een 1-0 voorsprong de rust in ging.

IRRITATIES

Aan het begin van de tweede helft kreeg ODC wat kleine kansen. Remco Schellekens kon in de 53e minuut net niet bij een voorzet van Pijnenburg. Twee minuten daarna stuitte de opgekomen Frank Kuppens op Gestelse doelman Joris Schellekens na een afgeslagen hoekschop. Daarna stokten de Boxtelse aanvallen en gingen de gasten steeds verder naar voren spelen. Dat leverde aanvankelijk nauwelijks doelgevaar op. In het veld ontstonden irritaties na vervelende overtredingen aan beide kanten, de scheidsrechter had zijn handen vol om de spelers in het gareel te houden.

TERECHTE UITSLAG

Een kwartier voor tijd kreeg Sjoerd van Lokven de kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Zijn bekeken schot ging rakelings naast. In het laatste kwartier drong SCG '18 verder aan. Toen de blessuretijd aanbrak, leek het erop dat ODC de drie punten over de streep zou trekken. Maar in de laatste seconden van het duel viel toch nog de gelijkmaker. Vanaf rechts werd de bal met het hoofd voor het doel gebracht en binnengetikt.

Voor de tweede keer op rij speelde ODC gelijk. Een week eerder kreeg de Boxtelse ploeg daarmee te weinig, dit keer was de uitslag terecht.

Zondag 11 november is er een bekerprogramma en komen de tricolores niet in actie. De bekerwedstrijd tegen Tivoli in Eindhoven is verplaatst naar dinsdag 13 november, aftrap om 20.00 uur.

FOTO ONDER: Linksback Just van Wijk van ODC werkt in sportpark Molenwijk de bal uit de Boxtelse achterhoede. (Foto: Hans Verberk).