Afbeelding
Foto: Judoclub Liempde

EERSTE TEAM 'T WAPEN VERLIEST NIPT

Koploper nét iets te sterk voor Liempdse biljarters

Het eerste team van biljartclub 't Wapen van Liempde/Regiobank speelde afgelopen week tegen koploper De Hazelaar 1. Hoewel beide teams twee wedstrijden wonnen, was de tegenstander uit Rosmalen procentueel nét iets beter.

De biljartclub uit Liempde stond samen met nog twee andere teams op slechts twee punten achter de koploper. Winst zou dus zeker welkom zijn geweest. Leo van Hastenberg maakte een mooie serie van veertig in de vijfde beurt, maar moest zich later toch gewonnen geven. Harm van de Laar speelde een goede partij en begon met een serie van 46. Na zeven beurten was de partij gespeeld met gemiddeld 20.00.

Ton Rovers kwam niet goed in zijn spel, zijn tegenstander scoorde in negen beurten 250 punten. Kopman Martien van den Tilllaart was goed op dreef en scoorde precies op tijd een serie van 153 en kon na acht beurten 210 punten op het scorebord krijgen. Eindstand: 4-5.

VERPLETTEREN

Het eerste C1-team speelde een uitwedstrijd tegen Haarsteeg 1 waarin Peter van Lierop zijn hoge niveau goed vasthield. Haarsteeg werd door de Liempdenaren in een prima partij verslagen met 22-25. De biljarters van het tweede C2-team traden in eigen huis aan tegen 't Ivoor. Johan van der Ven won zijn partij, Tonny Tinnenbroek en Theo de Beer moesten de winst aan de tegenstander laten, het werd uiteindelijk 22-28. Het best scorende team was deze week het derde C2-team, dat een 100-procentscore behaalde. Patrick Sterrenburg, Cor van Beers en Edward Kosten verpletterden de tegenstanders van 't Ivoor: 30-9.

De hoogste serie was deze week voor Martien van den Tillaart met 153. Harm van de Laar werd tweede met 46 caramboles.


Handboogschutters
L'Union Boxtel
wederom vierde

Het eerste indoorteam van handboogschutterij L'Union Boxtel heeft in Sint-Oedenrode een vierde plaats behaalde in de indoorcompetitie. Ad van den Langenberg behaalde met 274 punten de hoogste score.

Henk Jegers behaalde 260 punten, Gerard van der Steen 250 en Henri van de Broek 238. Met nog twee wedstrijden te gaan, lijkt de vierde plek ook het hoogst haalbare voor L'Union in de ereklasse.

Ook de jeugd kwam in actie in Sint-Oedenrode. Meike van Oss haalde een score van 265 punten, ploeggenote Sylvana van der Burgt kwam tot een persoonlijk record met 252 punten. Zij werd gevolgd door Jelt van de Langenberg (225), Senn Steenbakkers (218), Breanna Vugs (212) en Sam Spitters (159).

DESMOND TOPS WARE UITBLINKER

Driehonderd judoka's op de mat in Pius X

In sporthal Pius X in Liempde werd zaterdag en zondag het jaarlijkse judoweekend van Judoclub Liempde gehouden. Welgeteld driehonderd judoka's waren present en streden om de prijzen tijdens de tweede ronde van de Judo Cup Brabant en het instaptoernooi. En er was ook Liempds succes...

Zaterdagmiddag stond de tweede ronde van de Judo Cup Brabant op het programma. Deze competitie is er speciaal voor beginnende en gevorderde judoka's. Van Judoclub Liempde namen achttien leden deel. Uitblinkers waren Ties Verhagen en Desmond Tops. Ties heeft nog geringe wedstrijdervaring, maar liet veel vooruitgang zien en werd derde in zijn poule. Desmond toonde zich een ware uitblinker en won al zijn partijen. Na afloop werd er gesmuld van een groot buffet.

INSTAPTOERNOOI

Zondag vond het jaarlijkse instaptoernooi plaats waaraan vooral beginners en judoka's meededen, die nog geen prijzen halen op nationale toernooien. Zeven clubs uit de regio kwamen in actie met liefst achtendertig Liempdse judoka's. Bram van Oorschot werd - net als zaterdag - kampioen. Alle deelnemers mochten een mooie prijs mee naar huis nemen. (Foto: Judoclub Liempde).

Uitslagen judotoernooi

Kampioenen: Thomas Jansen, Wiebe Zijlstra, Bram v. Oorschot, Anouk v.d. Meijden, Tess Schoones, Bas Daverveld, Xavi v. Weert. Tweede plaats: Fedde v. Helvoort, Joris Said, Lukas Said, Annabel Loman, Jens Kelders, Mees Koster, Ivar v. Weert, Nelson Tops, Roel v. Erp. Derde plaats: Juan Schuurmans, Sijmen v. Berkel, Loek de Jong, Jason v. Berkel, Levi Janssens, Sem v. Elderen, Jop v.d. Ven. Vierde plaats: Bram v.d. Langenberg, Tiago v. Breugel, Gies v. Erp, Merijn v. Wijlick, Manuel v. Breugel, Yoram Striekwold, Sjors Maurix, Thijs Jansen, Desmond Tops, Odin v. Hedel, Cas de Wit, Mika v. Weert, Gijs de Wit, Eli Ronner, Mike v.d. Mijden.

OP DE FOTO'S: Een succesvol weekend voor de Liempdse judoka's afgelopen weekeinde. Er werden liefst 23 podiumplaatsen behaald. (Foto's: Judoclub Liempde).

Afbeelding