Marion Pauw op bezoek in Boxtelse bieb

Schrijfster Marion Pauw komt maandag 19 november naar Boxtel. In de bibliotheek aan de Burgakker vertelt Pauw over haar eigen werk in relatie tot het thema van Nederland Leest: Voeding.

Pauw is een van de auteurs die een verhaal heeft geschreven voor het geschenkboek dat tijdens Nederland Leest door openbare bibliotheken gratis aan bezoekers wordt uitgedeeld. De schrijfster gaat met publiek in gesprek en signeert boeken. Kaarten kosten 7,50 euro voor leden en 10 euro voor niet-leden en zijn te koop in de bibliotheek of via de website www.bibliotheekdenbosch.nl. Het bezoek van Pauw duurt van 20.00 tot 22.00 uur.


Lezing in MuBo over Eerste Wereldoorlog

In Museum Boxtel (MuBo) geeft Jan Pieter Six zondag 11 november een lezing over de oorzaken en gevolgen van de Eerste Wereldoorlog. Het is die dag precies honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog eindigde met de Vrede van Versailles.

In omringende landen zal de herdenking van de Eerste Wereldoorlog veel aandacht krijgen. In Nederland leeft dat minder, want ons land was van 1914 tot 1918 neutraal. Six vertelt onder meer over de complexe internationale verhoudingen in die periode en de gevolgen van de oorlog voor Europa. De lezing begint om 11.15 uur. De entreeprijs bedraagt vijf euro voor volwassenen, kinderen vanaf twaalf jaar betalen twee euro. Aanmelden kan via e-mail: info@muboboxtel.nl of telefoonnummer 06-16 04 18 98.


1.150 vogels tijdens jaarlijkse show in De Rots

Vogelvereniging Vogelvreugd Ons Ideaal uit Boxtel houdt zaterdag 10 en zondag 11 november de jaarlijkse keuringsshow. In gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat is een recordaantal vogels te bewonderen.

Tijdens de vogelshow wordt een nationale tentoonstelling met 1.150 vogels in allerlei soorten en kleuren gecombineerd met de Boxtelse kampioenschappen. De organisatie stelt dat de show niet alleen de moeite waard is voor vogelkwekers, maar ook voor andere bezoekers.

De vogelshow is gratis toegankelijk op zaterdag 10 november van 14.00 tot 22.00 uur en zondag 11 november van 10.00 tot 16.00 uur.