Afbeelding
Foto:

Sint meert aan bij 't Haventje in Esch

Sinterklaas arriveert zondag 25 november om 14.30 uur in Esch. De pieten zijn al vanaf ongeveer 13.15 uur te vinden op de pietenpleintjes op de Beemd, Den Bogerd en de Zantakker. Sint-Nicolaas vaart via een nieuwe route over de Essche Stroom en komt aan in 't Haventje aan de Haarenseweg.

Burgemeester Zwijnenburg heet de goedheiligman en zijn pieten welkom, onder vrolijke klanken van fanfare Sint-Willibrordus. De muzikanten en de kinderen begeleiden de bebaarde bisschop via de Haarenseweg naar dorpshuis De Es, waar om 15.00 uur het sinterklaasfeest begint.

SLAAPKAMER

Zo af en toe moet de oude kindervriend even bijkomen. Daarvoor heeft hij een eigen slaapkamer in Esch, in de Opgang naast de kerk. De slaapkamer is te bezoeken op dinsdag 27 november, maandag 3 december en dinsdag 4 december, telkens van 15.00 tot 16.00 uur. Daarnaast is de slaapkamer ook op vrijdagavond 30 november geopend. De goede sint is digitaal bereikbaar, via sinterklaas@soesch.nl.

FOTO BOVEN: Sinterklaas op bezoek in Esch. Dit jaar komt hij aan in 't Haventje. (Foto: Sinterklaascomité Esch).


Gilde in Esch heeft nieuwe beschermvrouwe

Joke van der Zanden-Dobbelsteen is de nieuwe beschermvrouwe van het Sint-Willebrordusgilde in Esch. Zij treedt hiermee in de voetsporen van haar man Cor, die eind februari plotseling overleed. Zondag werd ze officieel geïnstalleerd in dorpshuis De Es.

Haar man was tot zijn overlijden bijna twintig jaar beschermheer en ruim 45 jaar lid van het gilde. Hij werd in zijn functie altijd bijgestaan door Joke. In de zoektocht naar een goede opvolger kwam het gilde dan ook al gauw op het idee om haar te vragen of zij bereid was haar echtgenoot op te volgen. Een vraag die door haar instemmend werd beantwoord.

Na een korte toespraak door hoofdman Jeroen van de Ven kreeg Joke zondag de bijbehorende sjerp omgehangen. Daarna bracht het gilde een traditionele vendelgroet aan de nieuwe beschermvrouwe.

FOTO BOVEN: Joke van der Zanden in vol ornaat als nieuwe beschermvrouwe van het Sint-Willebrordusgilde in Esch. (Foto: Sint-Willebrordusgilde).


Mantelzorgbijeenkomst

Voor alle mantelzorgers in de gemeente Haaren houdt ContourdeTwern vrijdag 9 november een lunchbijeenkomst met entertainment om hen in het zonnetje te zetten. Dit vindt plaats in de Beukenhof aan de Capucijnenstraat 46 in Biezenmortel. Alle mantelzorgers uit Esch, Haaren, Helvoirt en Biezenmortel zijn van 12.00 tot 16.00 uur welkom.

Afbeelding