EENDENGAT KRUIPT LANGZAAM UIT ZIJN EI...

Behoefte bouwloods Boxtelse praalwagens nog niet bekend

HENK VAN WEERT

Het is nog niet duidelijk hoe groot de behoefte is aan een overdekte locatie voor de bouwers van praalwagens in de Eendengatse carnavalsoptocht. Dat bleek dinsdagavond tijdens de begrotingsvergadering van de Boxtelse gemeenteraad.

In de zomer van 2017 pleitte oppositiepartij Balans voor een bouwloods waar carnavalsclubs aan hun praalwagen voor de Grote Eendentrek kunnen werken. Precies een jaar geleden schoof een delegatie van Stichting Openbaar Carnaval (SOC) en wagenbouwers daarvoor aan tafel bij cultuurwethouder Marusjka Lestrade. ,,In dat gesprek is afgesproken dat de SOC de behoefte inventariseert om te bepalen hoe groot zo'n bouwloods moet zijn. Voor zover ik weet, heb ik die inventarisatie nog niet ontvangen", antwoordde Lestrade toen fractievoorzitter Mariëlle van Alphen (Balans) naar de stand van zaken informeerde.

ELF-ELFBAL

Aan de vooravond van d'n elfde van d'n elfde starten ook in Boxtel de voorbereidingen voor het nieuwe leutseizoen. Zaterdag 10 november installeert SOC in hofpaleis Denziz (Stationsstraat) Prins Carnaval en wordt duidelijk of Donald V (Christian van Zogchel) zijn ambtstermijn met een jaar verlengd. Voorafgaand aan die ceremoniële inhuldiging vindt het Kwekdeuntjesfist plaats. Tijdens dit ludieke songfestival mogen voor het eerst sinds lange tijd ook weer carnavalsteksten op bestaande melodieën vertolkt worden. Op die manier hoopt SOC meer deelnemers op het podium te krijgen. De inschrijving voor het muziekevenement eindigde gisteren.

Het Eendengatse elf-elfbal in Denziz begint zaterdag 10 november om 20.11 uur en is gratis toegankelijk. Om elf over elf vindt de installatieplechtigheid van de prins plaats.


Rommelmarkt De Rots

In gemeenschapshuis De Rots in Boxtel wordt zaterdag 3 november tussen 13.00 en 16.00 uur weer een gratis toegankelijke rommelmarkt gehouden. Een kraampje huren kost vier euro. Reserveren kan via telefoonnummer 06-22 77 17 72 of e-mail: kuijlen_wim@hotmail.com.