Afbeelding
Foto: Henri Verwijmeren

OM TE SPAREN: HOCKEY BIJ ALBERT HEIJN, VOETBAL BIJ JUMBO

'Een mooie herinnering voor later'

JULES HAMELEERS

Van wat dribbelen of een balletje overtikken op zaterdagochtend, naar je eigen foto bij een pak melk en een doosje eieren krijgen. De terugkerende spaaractie van hockeyvereniging MEP bij Albert Heijn is niet meer de enige. Ook de voetballers van RKSV Boxtel zijn sinds gister vereeuwigd op plaatjes van Jumbo.

Sietse Hosewol (bijna negen), voetballer uit het eerste team onder elf, gaat de voetbalplaatjes zeker sparen. Hij mocht het eerste spaarboek ontvangen uit de handen van bedrijfsleider van Jumbo, Oskar Martens. ,,Het was dinsdag een hele leuke avond. Ik vond het super speciaal dat ik het eerste boek kreeg." Zelf vindt hij dat hij nu wel een beetje beroemd is in Boxtel. ,,Ik vind de plaatjes mooie herinneringen voor als ik later ouder ben. Als ik mijn eigen plaatje bij de boodschappen krijg, ga ik echt super blij zijn."

SAAMHORIGHEID

,,We wilden onze club een keer op een andere manier in de spotlight zetten", vertelt Ties Pronk, voorzitter van RKSV Boxtel. Jumbo Oosterhof was al subsponsor van de voetbalclub, maar er moest iets nieuws komen. Gesprekken tussen het bestuur en de supermarkt leidden tot de spaaractie. ,,We zitten met de club in Oost, dus we dachten, dan moeten we ook iets met een supermarkt in die wijk doen", vertelt Pronk. Jumbo zal ook dit seizoen en de twee volgende seizoenen als sponsor te zien zijn op de shirts Boxtel 1 en 2 bij de senioren.

Ook Martens is enthousiast over de spaaractie. Meerdere Jumbowinkels in de omgeving zijn op dit moment bezig met sportplaatjes. Aangezien RKSV Boxtel het meest dichtbij ligt 'en misschien wel het grootst is', vond Martens de keuze vanzelfsprekend. ,,We willen als Jumbo midden in de samenleving te staan, om het even deftig te zeggen. Dat betekent dat we het belangrijk vinden om ons bezig te houden met scholen en verenigingen. En voor de club geeft het saamhorigheid: iedereen gaat sparen."

COLLECTORSITEM

Martens als Pronk benadrukken dat de voetbalplaatjes voor zowel ouderen als jongeren geschikt zijn. ,,Uiteraard zullen de seniorenteams minder snel op zondagochtend in de kleedkamer plaatjes gaan ruilen, maar we doen het voor iedereen", benadrukt Martens. Elk voetballend lid, maar ook het bestuur zijn opgenomen in de plaatjescollectie. ,,Als het plaatjesboek compleet is, heb je een echt collectorsitem", zegt Pronk.

BEWAREN

Ook de hockeyplaatjes zijn weer te sparen bij Albert Heijn. Het is al voor de derde keer dat hockeyclub MEP en Albert Heijn de handen ineenslaan. Eigenaar Roland de Jong is enorm trots: ,,Het is een fantastisch mooi album geworden. Het is speciaal voor deze spaaractie ontworpen. ,,De albums die mensen bij elkaar sparen zijn een van de weinig producten van spaaracties die mensen echt bewaren."

Elk sportend lid heeft met zijn of haar foto een plekje op de plaatjes. Ook elk team en het bestuur hebben hun eigen foto. Beiden supermarkten geven bij elke tien euro aan boodschappen een pakketje plaatjes mee. De verzamelalbums zijn apart te koop bij supermarkten Albert Heijn en Jumbo in Boxtel.

FOTO BOVEN: Voetbaltalentjes Jade en Sietse van RKSV Boxtel krijgen het eerste verzamelalbum om al hun plaatjes in te plakken van de Boxtelse Jumbobedrijfsleider Oskar Martens. (Foto: Henri Verwijmeren).

Esch

Oggelvorsen

Carnavalsstichting De Oggelvorsen uit Esch maakt zondag 11 november haar nieuwe prins en jeugdprins bekend tijdens het jaarlijkse elf-elfbal. Dat begint om 13.30 uur en wordt gehouden in dorpshuis De Es aan de Dorpsstraat in Esch.

Fanfare Esch

Muziekvereniging Sint-Willibrordus uit Esch organiseert zaterdag 3 november haar jaarlijks terugkerend concert. De muzikale avond start om 19.30 uur in dorpshuis De Es met als thema 'Stedentrip'. De jeugdslagwerkgroep, het opleidingsorkest, de slagwerkgroep en de fanfare maken deze avond een muzikale reis over de wereld.

Gemonde

Duthmala

Dorpstafel Gemonde vertoont woensdag 7 november om 10.00 uur in café/zaal De Schuif aan de Dorpstraat 30 de film 'Duthmala, de Dommel en haar watermolens'. Deze documentaire werd gemaakt door filmmaker Henk Helsdingen uit Schijndel in opdracht van waterschap De Dommel en gaat over het ontstaan van de rivier. Toegang is gratis.