Boxtel

Kinderatelier

Atelier De Ruimte start heden, donderdag 1 november tussen 17.15 en 19.15 uur met nieuwe tekenlessen voor jongeren. Jeugd van 13 tot en met 19 jaar tekent daarin naar waarneming. Er wordt gewerkt aan basisvormen, verhoudingen en licht-donker. Vandaag is een proefles, donderdag 8 november begint de cursus. Aanmelden kan via e-mail info@deruimtebeleven.nl of tel. 06-54 27 87 63.

Girls-Only!

Brede Scholen Boxtel (BSB) houdt voor meiden uit groepen zeven en acht van de basisscholen in Boxtel-Oost vanaf donderdag 8 november de activiteit Girls-Only! in brede school De Wilgenbroek. Op het programma staan knutselen en spelletjes, maar ook zelfverdediging en een beauty-middag. De activiteit duurt van 15.15 tot 17.00 uur, deelname kost tien euro. Aanmelden kan tot en met woensdag 31 oktober via formulieren die verkrijgbaar zijn op school.

Gamen B-Town

B-Town is zaterdag 10 november vanaf 12.00 uur dé plek om te gamen. In het jongerencentrum aan de Baroniestraat wordt dan een LAN-party gehouden: twaalf uur lang worden er computerspellen gespeeld. Deelname is gratis. Gevraagd wordt een eigen PC, laptop of console en eventueel iets te eten mee te nemen. Aanmelden kan via www.btown.nl/lanparty.

Striptekenen

Bibliotheek Boxtel houdt zaterdag 10 november een kindercollege aan de Burgakker. Jeugd van 8 tot 12 jaar krijgt tussen 14.00 en 15.00 uur een masterclass van de Boxtelse striptekenaar Ralph Dikmans. Kaarten kosten 2,50 euro voor bibliotheekleden en vijf euro voor niet-leden. Reserveren kan via e-mail: www.bibliotheekdenbosch.nl.

Jeugdwatergraaf

Waterschap De Dommel zoekt jongeren tussen de 14 en 17 jaar die interesse hebben in water, goed zijn met sociale media en jeugdwatergraaf willen zijn. Aanmelden kan vóór donderdag 15 november door een video van maximaal één minuut én contactgegevens te sturen naar communicatie@dommel.nl. De beste inzendingen gaan door naar de eindronde op vrijdag 30 november.