Eindelijk was er succes in sportpark Molenwijk. De vrouwen én mannen van MEP wonnen voor de eerste keer in eigen huis dit seizoen. Ook de Boxtelse aanvalster Philine Peperkamp deed een duit in het zakje: zij maakte de eerste treffer. (Foto: Hans Verberk).
Eindelijk was er succes in sportpark Molenwijk. De vrouwen én mannen van MEP wonnen voor de eerste keer in eigen huis dit seizoen. Ook de Boxtelse aanvalster Philine Peperkamp deed een duit in het zakje: zij maakte de eerste treffer. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

HOCKEYMANNEN GEVEN RODE LANTAARN DOOR • KLINKENDE ZEGE VOOR VROUWEN

Eerste thuiszege voor vaandelteams MEP

Het was een goed weekend voor hockeyclub MEP. De vrouwen boekten hun eerste thuisoverwinning door met 4-2 van Alecto uit Leiderdorp te winnen. De mannen lieten na een zinderende partij hockey zien absoluut niet op de laatste plaats thuis te horen. Weert werd overtuigend met 7-3 verslagen.

De hockeysters van MEP hadden een uitstekende generale repetitie. Donderdagavond werd voor de Gold Cup werd slechts met 0-1 verloren van het sterke Were Di, de koploper in de promotieklasse. Die lijn werd op zondag doorgezet. Onder een koude winterzon begon de formatie sterk met fraai veldspel.

PUIKE SAFES

Hoewel Amber Kools enkele puike safes moest verrichten, was haar team toch beter. Isis Willigendael en Noortje Willemsen zorgden voor een 2-0 ruststand. Direct na rust scoorden de gasten uit Leiderdorp de aansluitingstreffer, maar MEP antwoordde snel via Philine Peperkamp: 3-1.

Alecto werd sterker en drong MEP terug op de eigen helft, maar Guusje Thewessen was in vorm en verijdelde de nodige aanvallen van Alecto. Toen opnieuw de aansluitingstreffer viel, was het wederom de beurt aan de Boxtelse vrouwen. Tedje Koesen bracht de marge opnieuw op twee en bepaalde de eindstand op 4-2. Een verdiende overwinning waar de vrouwen én coach Stijn Koesen enorm blij mee waren. MEP speelt zondag 4 november uit tegen Voordaan. Afslag in Groenekan om 12.45 uur.

STAND OVERGANGSKLASSE

Leonidas        8-20        Alecto        8-12

Schiedam        8-16        Wageningen        8-12

Schaerweijde        8-14        Voordaan        8-8

Rood Wit        8-14        MEP        8-6

Ring Pass        8-14        Eindhoven        8-4

Gooische        8-13        Naarden        8-3

GENIETEN

Voor de neutrale toeschouwer was de wedstrijd van de mannen tegen Weert zondag genieten geblazen. Het publiek kreeg liefst tien doelpunten voorgeschoteld. De jonge Boxtelse ploeg had er duidelijk zin in. Met een enorme inzet en hoog tempo probeerde MEP het verschil te maken.

Martin Flemminks Smit opende de score, maar in de zelfde minuut was het weer gelijk. Het deerde de thuisploeg niet; de Boxtelaren gingen onverdroten verder. Jules Baken scoorde uit een strafcorner de 2-1 en Flemminks Smit bepaalde de ruststand op 3-1. Direct na de thee viel de aansluitingstreffer, maar daarna sloegen de gastheren er lustig op los; de Limburgers werden compleet overlopen.

OP ZIJN HEUPEN

Igor Verboven maakte de 4-2 en daarna kreeg Gijs de Wild het op zijn heupen. Met twee prachtige goals drukte hij Weert ver terug: 6-2. Het was opnieuw de opportuun en technisch sterk spelende Verboven die MEP op 7-2 bracht. In de slotseconde konden de gasten nog iets terugdoen: 7-3.

Zondag 4 november kan MEP deze uitstekende lijn doortrekken. Dan spelen de Boxtelaren uit tegen Basko. Afslag in Veldhoven zondag om 14.45 uur.

STAND EERSTE KLASSE

Berkel Enschot        7-18        Rosmalen        7-8

HOD        7-18        Geel-Zwart        7-6

Oss        7-17        Basko        7-5

Maastricht        7-13        MEP        7-4

Geldrop        7-13        Concordia        7-4

Weert        7-10        Hopbel        7-4

Boxtel

Amateurkunst in MuBo

Museum Boxtel (MuBo) aan de Baroniestraat houdt van 15 december tot en met 3 maart een expositie met werk van lokale amateurkunstenaars. Wie mee wil doen, kan zich tot en met 6 november aanmelden via e-mail: info@muboboxtel.nl onder vermelding van contactgegevens en bijvoeging van een of meerdere foto's.

Workshops solliciteren

De Vrijwilligersacademie houdt woensdag 7 november twee gratis workshops solliciteren: om 15.00 en om 19.00 uur. Aanmelden met naam, vrijwilligersorganisatie en gewenst tijdstip kan tot en met dinsdag 6 november en is mogelijk via e-mail: academieboxtel@contourdetwern.nl of telefoonnummer 06-12 61 55 62. De activiteit vindt plaats in Sint-Ursula, Ursula 12.

Afbeelding