Drummerdrama Whiplash te zien in Muziekhuis

FilmPodiumScopia vraagt met de vertoning van de eerste drie films dit seizoen aandacht voor de Boxtelse verenigingen die zich bezig houden met sport, dans of muziek. Nadat in september 'Race' en in oktober de dansfilm West Side Story werden vertoond, is maandag 12 november om 20.15 uur de film Whiplash te zien in het Muziekhuis aan de Passage Riche.

De film volgt Andrew Neimann, een jonge ambitieuze jazzdrummer van het hoog aangeschreven conservatorium in New York. Het is Andrews droom om wereldberoemd te worden. Hij wordt daarbij op de huid gezeten door zijn getalenteerde docent Terence Fletcher, een fraaie rol van acteur Jonathan K. Simmons.

GRENZEN

Om zijn studenten te laten slagen, overschrijdt Fletcher echter alle mogelijke grenzen. Daardoor verandert het leven van Andrew radicaal. Zijn passie voor drummen verandert in een obsessie. ,,Whiplash is naast een spectaculair drumdrama tevens een virtuoze acteursfilm en werd bekroond met drie Oscars", aldus filmkenner Wim van Liempt.

KAARTEN

Kaartjes voor de filmvertoning kosten 8,50 euro en zijn online te bestellen, maar ook verkrijgbaar bij Hebbes (Markt), supermarkt Jumbo (Oosterhof), Marimba (Van Beekstraat) in Boxtel en in Liempde bij drogisterij/parfumerie Bewust Beter (Nieuwstraat 35). Ook aan de deur van het Muziekhuis op de avond zelf zijn kaarten verkrijgbaar, maar pinnen is hier dan niet mogelijk.


Paul de Munnik

Muzikant, cabaretier en theatermaker Paul de Munnik is met zijn theatervoorstelling Goed Jaar heden, donderdag 1 november vanaf 20.15 uur te zien in Podium Boxtel aan de Burgakker. Kaarten voor de voorstelling kosten 21,50 euro inclusief pauzedrankje en zijn te koop op de vaste verkooppunten of via www.podiumboxtel.nl. Wie pint of online bestelt, betaalt een euro minder.