BALLEN NAAR VOREN ZORGEN VOOR ZEGE MUNSELPLOEG

Lange halen, snel thuis voor Boxtel

RKSV Boxtel hanteerde zondag de lange bal in en tegen Ravenstein. De club uit het noordoosten van Brabant was niet opgewassen tegen deze tactiek: de Munselploeg ging met de drie punten aan de haal.

De roodwitten kwamen in de beginfase al op voorsprong. Vanuit een kort genomen corner, die alsnog hoog werd voorgeslingerd, stond Mitchell Vogels prima opgesteld. Hij kopte de bal over de keeper en bracht zijn ploeg op 0-1. Een opvallend moment volgde vrijwel direct: de keeper van Ravenstein moest, op last van de arbiter, zijn shirt omruilen voor een ander exemplaar.

Ook met een ander keeperstenue had Ravenstein het betere van het spel. Maar de gastheren werden niet echt gevaarlijk. Op een grote kans na. Mark van de Westelaken haalde de inzet echter van de lijn. Boxtel kwam er zelf maar sporadisch uit en hanteerde daarbij veelal de lange bal.

Robin van de Laak had nog de 0-2 op zijn schoen, maar zijn inzet ging langs. Voor het rustsignaal kon Ravenstein niet op gelijke hoogte komen: de kansen die op goal gingen, werden telkens eenvoudig gepakt door de prima keepende Tommy Verhagen.

PROOI

Beide ploegen kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer en Ravenstein ging direct op zoek naar de gelijkmaker. Dit leidde tot een vroege corner, maar deze werd hoog over het doel gekopt. Een vrije trap ongeveer vijf minuten na rust op dertig meter van de goal werd knap in de korte hoek van goalie Verhagen geplaatst. Wederom was de poging een prooi voor de Boxtelse sluitpost.

Diezelfde Verhagen was bovendien nog betrokken bij de uitbreiding van de voorsprong van zijn ploeg: zijn verre uittrap werd volledig gemist door een Ravensteinse verdediger en belandde bij teamgenoot Ramon de Laat. Hij controleerde de bal, spurtte naar de vijandige goal en schoof de bal beheerst in de verre hoek. Met de treffer was de weerstand van Ravenstein gebroken.

Vlak voor het einde gooit Valentijn Waals de wedstrijd definitief in het slot. Zeven minuten na zijn entree, hij kwam erin voor Robin van de Laak, kreeg Waals in de 87e minuut een diepe bal van Robin Groenendaal. De invaller maakte daarbij goed gebruik van zijn snelheid en schoof de bal tussen de benen van de doelman door: 0-3. Boxtel ging zorgvuldig met de kansen: bijna 100 procent van de mogelijkheden werd omgezet in een goal.

De Munselploeg bezet een gedeelde derde plaats. Zondag 3 november staat er een thuiswedstrijd in sportpark Munsel op het programma tegen SCMH uit Mariaheide. Aftrap om 14.30 uur.