WEC PAKT WINT NET NIET IN ZEER ZWAKKE TWEEDE HELFT VAN DVG

DVG deelt de punten met WEC

In Wijbosch speelde DVG voor het eerst in deze competitie gelijk. Na een 1-0 voorsprong werd het 1-1. Het grootste deel van de wedstrijd waren beide ploegen even sterk, maar in de tweede helft maakte WEC iets meer aanspraak op de overwinning.

De eerste mogelijkheid was er voor DVG, toen een bal goed werd teruggelegd. De Liempdenaren kon het net echter niet vinden. Het duurde niet lang of ook WEC liet van zich horen. Een goed en strak schot werd door DVG-keeper Raymon Strik in twee keer onschadelijk gemaakt. Een mooi opgezette aanval begon met een uittrap van Strik. Via een pass van Wilco Voets over de gehele lengte van het veld werd de bal mooi in de loop meegegeven aan Sander van de Ven. Zijn voorzet werd verlengd met het hoofd, maar werd knap gered door de keeper van WEC. Niet veel later claimde de bezoekende ploeg een penalty, waar de scheidsrechter geen gehoord aan gaf. De hoekschop die volgde werd door een rondzwaaiende arm van een Wijbossche-verdediger over de eigen achterlijn geslagen, wat gemist werd door de scheidsrechter.

GELIJK OP

Het spel ging over en weer. Een grote kans van de thuisploeg ging verloren omdat de aanvaller, recht in de zon kijkend, de bal even kwijt leek te zijn. Een dit seizoen regelmatig gevaarlijke vrije trap van DVG'er Bas Smulders werd door Bart de Windt gemist. Kort voor rust lukte het DVG om op 0-1 te komen. Een voorzet vanaf links ging over de gehele verdediging heen en werd opgepikt door Bas Smulders. Na een stuit nam hij de bal vol op de wreef en schoot hem langs de keeper. Op slag van rust werd het bijna 0-2, maar de kopbal werd door de keeper tot corner verwerkt.

ZWAK DVG

In de tweede helft was DVG slechts een schim van de sterke ploeg uit de eerste helft. De WEC-keeper zag zeker zo'n 25 minuten geen enkele poging van DVG op zich af komen. Zijn collega aan de overkant had het drukker en werd verslagen bij een inzet van WEC. De volley eindigde echter op de lat. De Liempdenaren kwamen niet meer aan voetballen toe en de lange ballen naar voren werden direct weer ingeleverd bij de tegenstander. Pas tien minuten voor tijd kon WEC de bal op rechts rustig naar voren brengen en ongehinderd voorzetten. De trefzekere kopbal zorgde voor veel ontlading bij de thuisclub: 1-1. Bijna ging WEC met de winst naar huis, maar keeper Strik stak hier een stokje voor met een prachtige redding. Een afstandsschot werd onderweg nog licht aangeraakt, maar toch kon Strik de winnende goal voorkomen.

Zondag 4 november speelt DVG tegen hekkensluiter Nulandia.

JO19-2: DVG - EVVC        14:30

FOTO ONDER: Een redding van keeper Raymon Strik uit de strijd tussen DVG en WEC. De nek-aan-nekrace eindigde na een slechte tweede helft van DVG in 1-1.

Joop Schellekens boult het best

De jeu de boulers van De Walnoot hadden het maandagmiddag 29 oktober goed bekeken. Zij speelden hun regiomix-wedstrijden comfortabel binnen.

Vierenveertig deelnemers probeerden dit keer de 'boules' zo dicht mogelijk bij de but te krijgen. Joop Schellekens won met 25 punten. Tonnie Mauriks behaalde een punt minder. Dien Hanegraaf en Sjaan Lavrijsen volgden met respectievelijk 23 en 20 punten. Op plaats vijf eindigde Paul van Helvoirt. Jo Hanegraaf en Piet van Haaren deelden de zesde plek. Hekkensluiter was André Teulings. De regiomix is elke maandag vanaf 13.00 uur op de banen van JBV De Walnoot aan de Selissenwal 25. Iedereen mag deelnemen aan de wedstrijden.