Afbeelding
Hans van Doorn Fotografie

PRINS JOOST D'N ECHTE REGEERT OVER PLOEGERSLAND

Liempdse prins is 'd'n enige echte'

Zijne doorluchtige hoogheid Joost d'n Echte (Joost Schepens) zwaait dit carnavalsseizoen de scepter over Ploegersland. Zaterdag werd Schepens samen met zijn adjudant Tom Smulders gepresenteerd in Ploegerspaleis Het Hof. De leutvorst regeert onder het motto 'In Liemt gao g't vanêiges'.

Prins Joost d'n Echte is een geboren en getogen Liempdenaar en zoon van Bert Schepens, die in 1996 als prins Joost d'n Urste over Ploegersland heerste. In Liempde is het nog nooit eerder voorgekomen dat een koldervorst in de voetsporen van zijn vader trad. "Hij heeft me alleen nog niks geleerd over het prinszijn, omdat ik het zo lang geheim heb moeten houden." De partner van Joost d'n Echte is Lisa van Nunen, die als dochter van voormalig prins Giel d'n Urste (Giel van Nunen) ook carnavalsbloed door haar aderen heeft stromen.

ADJUDANT

Adjudant Smulders van de kersverse leutmonarch is ook van origine Liempdenaar. Sinds kort woont hij weer in zijn geboortedorp en werkt hij als uitvoerder bij het plaatselijke aannemingsbedrijf Van den Boomen. In het weekend is hij graag te vinden op dezelfde plekken als prins Joost en de rest van hun vriendengroep. De vriendin van Smulders is Lisan Mulder uit Boxtel, ook een echte carnavalsliefhebber.

LEVENSGENIETER

In een van de tips dit jaar stond dat de nieuwe prins ondernemend van aard is. Hij is pas 24 jaar jong en eigenaar van zijn eigen bedrijf: Schepens Tuinen. Daarnaast staat de jonge pretpotentaat bekend als levensgenieter met een hechte vriendengroep die graag op stap gaat en altijd in is voor een goede grap. De prins en adjudant zijn vol lof over de vele activiteiten en evenementen die in Ploegersland georganiseerd worden. Carnaval en de kermis hebben een vaste plek in hun agenda's. Het bijzonderst van zijn benoeming vond Schepens de opkomst: ,,Het is fantastisch om te zien dat het zo leeft in Liempde."

FOTO BOVEN: Joost d'n Echte, zijn adjudant Smulders en hun partners glimmen van trots na hun benoeming als monarchen van Ploegersland afgelopen zaterdag in residentie Het Hof. (Foto: Hans van Doorn).


DORPSHUIS ENIGE IN GEMEENTE ZONDER ALCOHOL ONDER 18

De Es krijgt compliment van college

RENS VAN DEN ELSEN

De Es in Esch kreeg onlangs een compliment van het Haarense college van B en W. Het dorpshuis hield zich bij een bezoek van een mysteryshopper aan de regel om geen alcohol te schenken aan bezoekers onder de 18 jaar. Op zich geen bijzondere prestatie, ware De Es niet dat het de enige van zeventien bezochte locaties was die de regels volgde.

Wethouder Adrienne Verschuren, die volksgezondheid in haar portefeuille heeft, was niet blij dat slechts één horecagelegenheid zich aan de regels hield. Toch benadert ze het positief en gaat ze de komende tijd in gesprek met de cafés en sportkantines die zich niet aan de regels hielden. ,,Daarin gaan we kijken waar het mis ging en wat we kunnen doen om herhaling te voorkomen. Wellicht kan de gemeente een bijdrage leveren in de bewustwording van de regels", legt de wethouder uit. ,,De Es deed wat elke horecagelegenheid zou moeten doen. Namelijk op basis van een identiteitsbewijs constateren dat een iemand minderjarig is en dan de alcoholkraan dicht houden", vervolgt ze.

In februari kregen horecagelegenheden en sportverenigingen in de vier dorpen van Haaren het bericht dat zij mogelijk bezoek zouden krijgen van een minderjarige mysteryshopper. Deze 17-jarige jongere werd ingezet om te testen of de wettelijke alcoholregels werden nagekomen. Dat werd gedaan onder begeleiding van een extern bureau. Deze bezocht in korte periode zeventien horecagelegenheden in de gemeente Haaren. Verschuren: ,,Het is goed dat een vrijwilligersorganisatie als De Es zijn verantwoordelijkheid neemt voor de gezondheid van jongeren. Voor het college aanleiding om een welgemeende felicitatie te sturen", aldus Verschuren.

De Rots

VRIJDAG 2 NOVEMBER
Biljarten        13.00

ZONDAG 4 NOVEMBER
Rommelmarkt De Goede Doelen        13.00
Funny Country Dancers        13.30

MAANDAG 5 NOVEMBER
Yoga SUB        09.00
Knutselen AVO        09.30
Biljarten        13.00
Schildersclub Oircol        13.00
Spel AVO        13.00
Presentatie T-Zorg        15.00
Tai Chi        19.30

DINSDAG 6 NOVEMBER
Dagbesteding Oost        09.00
Gym AVO        09.30
Ouderen in Regie        10.00
Biljarten        13.00

WOENSDAG 7 NOVEMBER
Knutselen AVO        09.30
Naailes SUB        13.00
Bridgeclub De Rots        19.30

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding