Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

What's Up, griezels?

Wandelende skeletten, monsters en wel vier 'killer Sneeuwwitjes'. Speciaal voor Halloween was gemeenschapshuis De Rots vrijdag omgetoverd tot spookhuis. Leslie Smits (10) en broer en zus Ellen (9) en Koen (10) Schellekens waren van de partij tijdens de Halloweendisco en zagen er angstaanjagend uit.

Halloween wordt steeds populairder in Nederland en wordt gevierd op 31 oktober. Maar wat is Halloween precies? Koen: ,,Halloween komt uit Amerika. Het is de bedoeling om mensen te laten schrikken met enge kostuums en accessoires. Er wordt daar heel veel geld aan uitgegeven." Ellen: ,,Kinderen gaan in Amerika ook langs de deuren om snoep te vragen. Wij gaan dat natuurlijk ook doen."

Jullie zien er supereng uit. Wie moeten jullie voorstellen? Leslie: ,,Ik ben een geest. En wat ik heel cool vind aan mijn kostuum is dat ik mijn tong door het masker kan steken." Ellen: ,,Dat ziet er kei vies uit. Ik ben verkleed als vleermuis. Mijn oortjes zijn eigenlijk kattenoortjes, maar ik heb ze aangepast met foam. Ik houd van knutselen." Koen: ,,Onze moeder Floor werkt als grime-artiest en samen met haar heb ik dit vogelverschrikkerkostuum gemaakt. We hebben helemaal niks gekocht. Alleen nepbloed."

Wat vinden jullie zo vet aan Halloween? Ellen: ,,Ik vind de snoepjes natuurlijk erg lekker. En het maken van mijn eigen kostuum is ook vet." Leslie: ,,Natuurlijk het snoep. En mensen laten schrikken is ook cool." Koen: ,,Mensen angst aan jagen. Ook hier tijdens de disco zijn veel jongere kinderen bang door mijn vogelverschrikkeruniform."

Gaan jullie tijdens Halloween zelf nog wat bijzonders doen? Koen: ,,Jazeker. Samen met mijn buurjongen heb ik een spookhuis gemaakt in onze schuur. Vanwege het werk van mijn moeder kan ik gemakkelijk aan rekwisieten komen. Zo hebben we verschillende grafstenen staan. En mijn ouders zijn ook verkleed en natuurlijk geschminkt om mensen bang te maken. Het is echt eng, Ellen durft niet te komen." Ellen: ,,Ik vind het niet leuk dat je dat zegt Koen. Maar het klopt wel. Jij laat me steeds schrikken op een onverwacht moment." Leslie: ,,Ik ga met Ellen en een andere vriendin bij mensen langs de deur om snoep te verzamelen. En op onze voordeur hangt een groot masker van een killerclown." (Foto: Albert Stolwijk).