'De bruiloft was voor ons een dikke tien'

Wesley Coenen-van Houtum uit Liempde en zijn partner Leonardus Coenen hebben uiteindelijk het programma 'Wie heeft de mooiste bruiloft' op SBS 6 niet gewonnen. ,,Helaas, het lot heeft anders bepaald", zei Wesley na de uitzending.

Erg ontdaan leek het echtpaar echter niet. ,,Gelukkig hebben we de liefde en voor ons was onze bruiloft een dikke tien", reageerde Leonard op zijn Instagram-account dan ook na afloop.

Het echtpaar werd vanwege zijn deelname al geïnterviewd voor de krant van 4 oktober. Voor de televisieopnames, die logischerwijs op hun trouwdag van 25 augustus plaatsvonden, was Wesley al niet erg zenuwachtig. ,,We waren meer gespannen voor onze trouwceremonie", zei hij.

Echtgenoot Leonardus moest via Instagram nog wel even kwijt het jammer te vinden dat het winnende koppel zo negatief was op de anderen. ,,Het is niet zo moeilijk om positief in het leven te staan. Leef, lach en geniet!"


Nieuwe lampjes
nodig voor
Liemt in 't Licht

Het is al tien jaar een traditie. In de wintermaanden hangt Liempde vol met sfeerverlichting zodat de donkere dagen wat lichter zijn. Zaterdag 3 november gaan vrijwilligers weer aan de slag om de lampjes op te hangen. Na tien jaar zijn deze echter aan vervanging toe en de organisatie hoopt dat ondernemers en inwoners een bijdrage willen doen.

Tien jaar geleden nam de Ondernemersvereniging Liempde (OVL) het initiatief voor Liemt in het Licht. Was eerst alleen de dorpskern versierd met lampjes, het gebied is inmiddels flink uitgebreid.

OP LIEMT GEMUNT

Verenigingen die deelnemen aan Op Liemt Gemunt zorgen voor vrijwilligers. Die hangen de sfeerverlichting op en halen deze eind januari weer weg. Zij starten zaterdag om 09.00 uur bij café Het Wapen van Liempde.

Mensen die een bijdrage willen doen voor de kerstverlichting, kunnen zich melden bij René Knoops via e-mail: info@liemtinhetlicht.nl.


Allerzielen voor iedereen in Liempde

Tijdens Allerzielen wordt vrijdag morgen, 2 november vanaf 19.00 uur in de Liempdse dorpskerk een dienst gehouden voor iedereen die een overledene wil herdenken, óók voor mensen die geen kerkelijke uitvaart hebben gehad.

De herdenking zelf wordt meer eigentijds ingericht dan gebruikelijk. Bezoekers wordt daarvoor gevraagd een onverpakte bloem mee te nemen. Ook beide uitvaartondernemers in Liempde zijn betrokken. Zo kunnen mensen na afloop voor het eerst De Huyskamer bezichtigen, een initiatief van uitvaartondernemer Carla Saris waarbij koffie en thee, 'Liempds' gebakken koekjes en Klumpkesbrood wordt geserveerd. En Willemijn Bakx verzorgt de herdenkingskaarten voor de dienst.Meer informatie is verkrijgbaar Anja van Alphen en Irene Pineda via telefoonnummers (0411) 63 27 70 of 63 18 89.

Gemonde

Pelgrimboek

Marom Ayoubi en haar zoon Andrew Portier uit Gemonde presenteren zaterdag 3 november hun boek over hun belevenissen als pelgrims in theater Perron-3 aan de Hoff van Hollantlaan 1 in Rosmalen. Inloop is om 09.00 uur, het programma start 10.00 uur en eindigt rond 18.30 uur. Inschrijven kan via de webpagina www.spiegelbaar.nu/inschrijven.


Wintervoorbereiding

Jeugd Natuurgroep Gestel organiseert 3 november van 14.00 tot 16.00 een winterwandeling. De activiteit start bij Haanwijk 4a. Deelname kost twee euro voor niet-leden. Meer informatie: 06-22 43 29 41 of michel.langenberg@home.nl.