Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

PUIKE SCORE FANFARE LENNISHEUVEL

Sint-Arnoldus trots op resultaat Betuwe Cup

Fanfare Sint-Arnoldus uit Lennisheuvel heeft zaterdag een puike prestatie geleverd tijdens de strijd om de Betuwe Cup in het Gelderse plaatsje Maurik. Zestien orkesten werden door een deskundige jury beoordeeld op zowel een inspeelwerk als een concertwerk dat zij ten gehore brachten.

Het muziekkorps uit Lennisheuvel werd, net als de andere deelnemende orkesten, beoordeeld door Tijmen Botma en Danny Oosterman, die respectievelijk verbonden zijn aan de conservatoria in Groningen en Amsterdam. De twee dirigeren ook voor gerenommeerde Nederlandse orkesten.

Alle deelnemers brachten een inspeelwerk en een concertwerk ten gehore. De muzikanten van Sint-Arnoldus betraden 's middags om vijf uur het podium. Onder leiding van dirigente Mariska Brienen werd het inspeelwerk Cantabile for Winds van componist Rob Ares vertolkt. Aansluitend speelde het orkest Cry of the Falcon van de componist Kevin Houben.

GENIETEN

Met een tevreden gevoel en na een daverend applaus door het talrijke publiek, verlieten de muzikanten uit Lennisheuvel het podium. De spanning over de beoordeling van de jury was voelbaar: pas half tien werden de scores bekendgemaakt. Gelukkig voor de fanfareleden waren er voldoende andere optredens waarvan zij en hun meegereisde supporters konden genieten.

Na de optredens gaven de juryleden een korte inleiding: beiden memoreerden erg verrast te zijn door het hoge niveau van musiceren van de orkesten in de lagere divisies. Ze vroegen in dat kader ook een extra applaus voor alle opleiders en docenten van de leden.

Het organiserende muziekkorps van de Betuwe Cup, Kunst en Vriendschap uit Maurik, scoorde 88,25 punten en mocht de eerste prijs in ontvangst nemen. Vlak daarachter eindigde Prinses Marijke uit Geldermalsen: de jury gaf de muziekvereniging uiteindelijk een totaal van 87 punten. De muzikale strijd om het spreekwoordelijke brons werd uiteindelijk beslist op basis van tienden.

EERVOL

De eervolle zevende plek van Sint-Arnoldus (83,75) zat daar slechts met 1,25 punt vanaf. In het juryrapport vielen dan ook mooie woorden voor de vertolking van het koraal in Cry of the Falcon: fraai van sfeer, prachtige bugelklank en mooi gedaan. Aandachtspunten als de klankcultuur in de sterke passages en balans/zuiverheid binnen secties worden door dirigente Mariska Brienen samen met de muzikanten de komende tijd opgepakt.

Mensen die overwegen zich aan te sluiten bij een muziekkorps, zijn welkom de wekelijkse repetitie van fanfare Sint-Arnoldus in gemeenschapshuis Orion in Lennisheuvel bij te wonen. Die vindt maandag plaats tussen 19.30 een 22.00 uur.


Lichtjestocht Selissen

De straten in Selissen zullen morgen, vrijdagavond 2 november tijdens Allerzielen weer oplichten. De Geitenwij en buurtvereniging Oranjestraat organiseren voor kinderen tot 11 jaar een lampionnenoptocht. Die start vanaf 19.00 uur, de kinderen verzamelen om 18.30 uur bij de Geitenwei. Deelname is gratis.


PODIUM BOXTEL VOL VOOR FOREVER 27

Kist met elpees als een soundtrack van het leven

MARC CLEUTJENS

In een bijna uitverkocht Podium Boxtel verzorgden acht (oud)studenten van de Rockacademie in Tilburg zaterdagavond de voorstelling 'Forever 27'. Het was een ode aan het tijdloze oeuvre van acht op 27-jarige leeftijd gestorven rockiconen als Janis Joplin, Jim Morrison, Kurt Cobain en Amy Winehouse.

Alles viel op zijn plaats in de theaterzaal aan de Burgakker. De 27e voorstelling over de Club van 27 op 27 oktober. En dan nog eens 27 kaarsjes uitblazen voor zanger, verteller en rapper Alex Bergman. Samen met toetsenist Rolf van de Sande vormde Bergman de Boxtelse sectie in 'Forever 27'.

De band reeg de klassiekers aaneen. Van opener 'Love Her Madly' van The Doors tot uitsmijter 'Satisfaction' van de Rolling Stones, wier gitarist Brian Jones op 27-jarige leeftijd overleed. Maar ook het fraai gearrangeerde 'Crossroads' van Robert Johnson, het akoestische 'Rehab' van Amy Winehouse en twee prachtig door zangeres Bo Knippels gezongen nummers van Nirvana: 'Smells Like Teen Spirit' en 'Lithium'.

JUKEBOX

Forever 27 was een jukebox. Verteller Thomas Pieters gebruikte een kist vol elpees van zijn vader om over de Club van 27 te verhalen. ,,Mijn pa zei: 'Deze is voor jou. Een kist vol herinneringen, als de soundtrack van mijn leven'." Het publiek in Podium Boxtel genoot. Zong mee met 'Hey Joe' van Jimi Hendrix. En pinkte een traantje weg bij The Doors. 'This is the end. Beautiful friend. This is the end. My only friend. The end…'

FOTO BOVEN: De kist met elpees waarop de voorstelling Forever 27 op gebaseerd was. Een doos vol herinneringen aan artiesten die het leven lieten op 27-jarige leeftijd. (Foto: Albert Stolwijk).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding