Afbeelding
Foto: Willem van Vossen

RUIMHARTIGE SCHENKING VOOR MUBO

Museum verguld met doeken

Mathilde Naessens- van Zogchel (84) heeft vorige week zeven schilderijen geschonken aan MuBo. De doeken zijn van aan Boxtel gerelateerde kunstenaars.

De gulle geefster is zelf een oud-inwoonster van Boxtel, ze is er geboren en getogen en heeft er tot 1962 gewoond en gewerkt. De schenking omvat een pentekening van Toon Ninaber van Eijben, drie schilderijen van Pierre Janssen en drie doeken van Maria Kruijsen. Het bestuur van MuBo is zeer verguld met de kunstwerken.

HERKOMST

Aan ieder schilderij zit een verhaal vast. Zo heeft Naessens' echtgenoot Willem De Boxtelse Watermolen van Pierre Janssen gekregen van de echtgenote van huisarts Kees Hoek. Dit omdat hij elf jaar als pensiongast bij haar in huis woonde en haar vaak in zijn auto rondreed. De Sint-Petrus Basiliek met Vincentiuskamer, eveneens van de hand van Pierre Janssen, was een huwelijksgeschenk. Pierre Janssens Spinster met kind kreeg Willem Naessens uit de erfenis van mevrouw Hoek-Stappaerts.

Maria Kruijsen was midden jaren zestig goed bevriend met Mathilde Naessens. Uit vriendschap heeft de kunstenares Mathilde drie stillevens geschonken. De pentekening De Boxtelse Toren van Toon Ninaber van Eijben is afkomstig uit de inboedel van het ouderlijk huis van Naessens.

FOTO BOVEN: Mathilde Naessens- van Zogchel te midden van de schilderijen die zij aan Museum Boxtel heeft geschonken. (Foto: Willem van Vossen).



Gerard van Maasakkers

Singer-songwriter Gerard van Maasakkers treedt donderdag 15 november op in Podium Boxtel. Vanaf 20.15 uur brengt hij zijn programma 40 Jaar Liedjes. Kaarten kosten 23,50 euro inclusief twee pauzedrankjes en zijn in Boxtel verkrijgbaar bij Hebbes, Marimba en Jumbo en in Liempde bij drogist Bewust Beter. Wie via www.podiumboxtel.nl een kaartje reserveert, betaalt een euro minder.



Arie en Silvester

Arie en Silvester staan weer samen op de planken. Het cabaretduo brengt woensdag 7 november vanaf 20.15 uur in Podium Boxtel een 'Best of'-show vol bekende hoogtepunten in een nieuwe jas. Kaarten kosten 20,50 euro via www.podiumboxtel.nl en 21,50 euro aan de deur of bij de voorverkoopadressen Hebbes, Marimba en Jumbo in Boxtel en drogist Bewust Beter in Liempde.