WERELDKAMPIOEN OP BEZOEK IN BOXTEL

'Man in vorm' van 't Ivoor kan
nederlaag niet voorkomen

De in vorm verkerende biljarter Fouad Hasbani van de Boxtelse vereniging 't Ivoor won vorige week zijn individuele wedstrijd tegen een speler van De Hazelaar 4 uit Rosmalen. Echter, ploeggenoten Chris Fasseur en Peter van Giersbergen van het eerste libreteam moesten de zege aan hun tegenstander laten. Uitslag: 22-24. Het eredivisieteam van 't Ivoor speelde niet. Zondag 4 november echter ontvangt de ploeg een heuse wereldkampioen...

Ook het tweede team libre moest zijn meerdere erkennen. En wel tegen Royal Events Palace uit Heeswijk-Dinther. Het werd 25-28 voor de uitploeg. Ad van Os redde de eer voor 't Ivoor, Henk van Boxmeer en Theo van Dongen verloren. Team 3 won nipt het spannende duel tegen De Uitdaging 1 uit Rosmalen: 29–28. Wim Bekkers en Louis Josiassen wonnen beiden, Rien Meijs behaalde negen punten en dat bleek voldoende.

De librespelers van 't Ivoor 4 speelden sterk wedstrijd tegen De Straat 2. Fons van Loon en Willem Witte wonnen, Math Hendriks kwam tot acht punten en de zege was binnen: 23-28.

Het eerste libreteam van de dagcompetitie speelde gelijk tegen Vlijmendorp 1: 31–31. Hasbani doet ook mee met dit team en bleek opnieuw de grote uitblinker. Hij maakte 120 caramboles in slechts elf beurten: moyenne 10,90. Toon Bevers won ook zijn partij, maar Theo Verhagen en Jacques van Loon lieten te veel punten voor de winst.

één punt verschil

't Ivoor 2 leed een nipte nederlaag met slechts één punt verschil. Desalniettemin wonnen Henk de Koning en Henk Goettsch hun partij. Het derde team in de dagcompetitie won juist met één punt verschil, van Rio Bar 3. Frans Maas kwam tot zes punten, maar Wim van Dijk, Frans van de Boogaard en Harrie Verhoeven wonnen allemaal.

Hoewel Harrie van der Velden van de vierde biljartcombinatie van 't Ivoor kansloos verloor, wisten Ton Rooms en Math Hendriks te winnen. De acht punten die ploeggenoot Frans van Esch behaalde, bleek genoeg voor de zege: het werd 29-32 in de uitwedstrijd tegen De Piepers.

Team 5 verloor op de valreep met 1 punt verschil. Emanuel Coort en Math Hendriks wonnen, Wim Bekkers en Gerard Eijkemans verloren en tegenstander De Vliedberg ging met de zege aan de haal: 34-35.

NET NIET GENOEG...

Veel van de ploegen bij het driebanden klein verloren. 't Ivoor 6 deed dat ongelukkig tegen De Hazelaar met 27-26. Math Hendriks won, Henk Goettsch en Wim van Gils scoorden ieder acht punten maar het bleek net niet genoeg.

Tegenstander De Piepers van het zevende Ivoor-team was in vorm. Ondanks dat de Boxtelaren goed speelden, waren ze alle drie kansloos: 23-30. Ook 't Ivoor 8 leed een nederlaag. Dat kon Johan Beaard door zijn goede winstpartij met een moyenne van 0,580 niet verhinderen. Alleen het negende driebanden-kleinteam en het avondteam wisten te winnen: de eerste met 27–24 van tegenstander NAL, onder meer door winstpartijen van René de Windt en André Vissers. Het avondteam versloeg De Uitdaging 25-23 dankzij zeges van Patrick Sterrenburg en Henk Goettsh.

Het drieband-grootteam verloor van Ammerzoden 2. Emanuel Coort stootte negen punten bijeen en kwam dus één carambole te kort. Cees van Eindhoven won, maar Huub Wilkowski was kansloos omdat zijn tegenstander ver boven zich zelf uitsteeg met een moyenne van 1.041. Wilkowski kwam tot vier punten. Het werd 27-23.

De eredivisieploeg van 't Ivoor speelt zondag 4 november weer om 13.00 uur. In Biljartcentrum Boxtel aan de Voetboog 14a ontvangt de formatie Burgmans Biljarts uit Bergeijk. Daar speelt onder meer Thérèse Klompenhouwer, wereldkampioen driebanden bij de vrouwen.


LIEMPDSE BILJARTERS PRESTEREN GOED

Kaderteam 't Wapen wint opnieuw van Limburgers

Na de zege twee weken ervoor, wonnen de kaderbiljarters van 't Wapen van Liempde/Regiobank opnieuw van een Limburgse tegenstander. Ditmaal werd een nipte zege geboekt op De Peel in Ysselsteyn: 4-5.

De Liempdse biljarters verbeterden tijdens de wedstrijd het seizoensgemiddelde: het teammoyenne was 17.137. Leo van Hastenberg speelde een puike wedstrijd en had zijn 110 caramboles in acht beurten uit. Harm van de Laar en zijn tegenstander waren aan elkaar gewaagd en speelden daarom ook gelijk. Na elf beurten kwam Harm aan zijn 140 punten met een mooie hoogste serie van 55.

Ton Rovers speelde een uitzonderlijke goede wedstrijd en was na vier beurten al klaar met zijn 160 caramboles. Hij maakte bovendien een prachtige serie van 89. Met een moyenne van 40.00 is dit de hoogste score van het team tot nu toe.

Martien van den Tillaart ontmoette een ontketende tegenstander die slechts zes beurten nodig had voor zijn caramboles. Daar had de Liempdse speler geen antwoord op.

OVERWINNINGEN

Ook twee andere teams van de biljartvereniging boekten overwinningen. De C1-ploeg zegevierde op 't Wapen van Eerschot 1 uit Sint-Oedenrode. Leo van Erp en Van Hastenberg (ook hier actief) sloten hun partij winnend af. Team 3 kwam als winnaar terug uit Ammerzoden. Cor van Beers (3.157 gemiddeld) en Patrick Sterrenburg versloegen hun tegenstanders met 26-28.

Alleen Het Wapen van Liempde 2 kon geen vuist maken: Krijt op Tijd 3 uit Veghel bleek met 30-17 te sterk. Alleen Johan van der Ven speelde won zijn wedstrijd; in 23 beurten.


DE COMSCHE HOEVE 1 NIEUWE KOPLOPER

Het is dringen aan de top bij Boxtelse kampioenschappen

Donderdag verloor Het Groene Laken 2 in café De Kroeg de koppositie van de Boxtelse Biljart Bond aan De Comsche Hoeve 1. Aan de bovenkant van de ranglijst zitten de teams elkaar dicht op de hielen. In de lagere regionen zijn de mindere ploegen duidelijker herkenbaar.

In café 't Geveltje hielden de thuisclub en de gasten elkaar maandag redelijk in evenwicht. Er werd ondertussen maar matig gebiljart. De tactiek om de speler met een lager gemiddelde het driebanden te laten spelen, verliep voor De Amateur 1 uitstekend. Tim Driessen won met 8-2 van Toon van Houtum van Het Groene Laken 1. Van dit team wist Jo Bovens nog twaalf punten te scoren. De eindstand gaf de verhoudingen goed weer: 40-39.

Op dinsdag in De Postiljon werkte de voornoemde tactiek juist weer niet. De voor 't Krijtje spelende Henny Maurix kwam niet erg ver. Dat was vooral te wijten aan het soepele spel van Gerbrand Elissen. Hij maakte de match uit in twintig beurten met een gemiddelde van 0.4 caramboles. Patrick Kempers en Jan Klokgieters deden het met elk twaalf punten uitstekend voor 't Krijtje. Pascal Leijten won nog voor De Comsche Hoeve 1 in een slechte partij tegen Nol Lips. Uiteindelijk werd de stand 36-39.

Koploper Het Groene Laken 2 incasseerde deze ronde een forse dreun. In De Kroeg wonnen de uit spelende biljarters Jos Hendriks, Guus Eltink en Steef Zink van Uit de Kom allen hun wedstrijden, zij het niet met schitterend, maar wel degelijk spel. Kees Karssemakers wist de slotpartij in het driebanden met de ruime cijfers (10-6) te winnen van Henk Spooren. De einduitslag werd 33-40.

De Comsche Hoeve 1 zette vrijdag in eigen huis de zegetocht voort. Dat werd beloond met de verovering van de eerste plaats op de ranglijst. Vooral Perry van Weert deed weer van zich spreken met zijn prima resultaten in het driebanden: veertien caramboles in twintig beurten. Ook Bennie Bakker en René van Tongeren verdienden twaalf punten voor de gastheer. De Amateur 2 krabbelde nog wel wat terug en met een overwinning van Hans de Bresser was het eindresultaat 41-32.

Stand na drie ronden: 1. De Comsche Hoeve 1, 120 punten; 2. De Comsche Hoeve 2, 119; 3. Het Groene Laken 2, 115.