Berry Dankers is sinds de zomer van 2016 werkzaam als centrummanager in Boxtel. (Foto: Peter de Koning, 2016).
Berry Dankers is sinds de zomer van 2016 werkzaam als centrummanager in Boxtel. (Foto: Peter de Koning, 2016). Foto: Peter de Koning

BERRY DANKERS VERLENGT CONTRACT

Centrummanagement zoekt nieuw bestuurslid

HENK VAN WEERT

Gerard Schraverus, stopt per 1 januari als secretaris en penningmeester van stichting Centrummanagement Boxtel. Het bestuur is op zoek naar een nieuw onafhankelijk bestuurslid. Het contract van centrummanager Berry Dankers is verlengd tot 2020.

De vervanger van Schraverus, die als adviseur aan de stichting verbonden blijft, dient kennis van en affiniteit met retail en horeca te hebben. Maar de kandidaat mag in die takken niet werkzaam zijn als ondernemer, meldt voorzitter Luc Broos van Centrummanagement Boxtel. Ook moet het nieuwe bestuurslid in Boxtel woonachtig zijn. Mensen die zich beschikbaar willen stellen, kunnen bellen naar Broos via telefoonnummer 06-53 99 10 06 of e-mailen naar lucbroos@zonnet.nl.

OLIEMANNETJE

Dat het contract met centrummanager is verlengd, is te danken aan het feit dat Dankers de afgelopen jaren heeft aangetoond als belangenbehartiger uitstekend te functioneren, stelt Broos. ,,Hij initieert en helpt bij het organiseren van evenementen en andere activiteiten voor de bezoekers van het centrum, biedt een luisterend oor voor de ondernemers en zorgt voor de juiste contacten tussen alle betrokken ondernemers, inwoners en de gemeente Boxtel. Kortom het oliemannetje voor het centrum die we allemaal hard nodig hebben."

Zeker nu de Markt een nieuw aanzien krijgt en de volgende ingrepen, zoals het project Boxtel Binnen de Bruggen voor de deur staan, blijft de inzet van Dankers van belang, vindt het stichtingsbestuur.


Oostenrijkse lederhosen bij Boxtelse kringloop

Kringloopwarenhuis Het Goed staat in aanloop naar carnaval in het teken van Oktoberfest. En wel op geheel eigen wijze: met originele hergebruikte lederhosen en dirndls uit Oostenrijk.

Vanaf zaterdag 3 november liggen de tweedehands kleren uit Oostenrijk in de schappen in Boxtel, maar ook in de vestigingen van Best en Schijndel.

Naast inspelen op de behoefte wordt op deze wijze ook duurzaamheid gepromoot. Ad Vogels van Het Goed: Naast deze kleding, verkopen we natuurlijk ook de 'gewone' carnavalsoutfits."