OPROEP FRACTIE BALANS:


'Experimenteren met uitstroom uit de bijstand'

Boxtel moet gaan experimenteren met maatregelen om mensen te laten uitstromen uit de bijstand. Daarvoor pleit de gemeenteraadsfractie van oppositiepartij Balans, wijzend op een tijdelijke regeling van het Rijk in het kader van de Participatiewet.

Volgens raadslid Gerlof Roubos blijkt erg lastig om mensen met een bijstandsuitkering die in deeltijd kunnen en willen werken, te motiveren om aan de slag te gaan. ,,Dit wordt veroorzaakt door het feit dat het salaris dat, in deze gevallen in deeltijd wordt verdiend, in mindering wordt gebracht op de uitkering. Er is dus geen financiƫle prikkel om in deeltijd te gaan werken, terwijl dit wel gezien kan worden als opstap naar een fulltime baan", schrijft Roubos namens Balans in een brief met vragen aan het college B en W.

DREMPEL

In zijn brief meldt Roubos dat het Rijk ook heeft geconstateerd dat er sprake is van een drempel voor mensen in de uitkering om te gaan werken. Hij wijst op de tijdelijke regeling die de landelijke overheid vorig jaar in werk stelde en waarmee gemeenten kunnen experimenteren om de bijstandsuitstroom te verbeteren.

De fractie van Balans juicht dit toe en wil van het college weten of Boxtel eraan meedoet. ,,Want wij willen dat zoveel mogelijk mensen aan het werk zijn, zeker gezien de krapte op de arbeidsmarkt. Bovendien is dan sprake van een win-win situatie; de cliƫnt heeft werk, doet volwaardig mee in de samenleving en ontwikkelt zijn talenten. Voor de gemeente is het goed als burgers het gevoel van eigenwaarde terugkrijgen en op termijn uit de bijstand gaan."


Blijvend Thuis

Vrijwilligersproject Blijvend Thuis helpt ouderen om langer thuis te kunnen laten wonen. Voor dit project wordt versterking gezocht. Belangstellenden kunnen contact opnemen met welzijnsorganisatie ContourdeTwern via telefoonnummer 06-23 23 49 04 of e-mail: kimvanzandbeek@contourdetwern.nl.

Allerzielen Kleine Aarde

Stichting VanOndersteBoven houdt morgen, vrijdag 2 november een Allerzielenviering op het terrein van De Kleine Aarde aan het Klaverblad 13 in Boxtel. Die begint om 19.00 uur en staat in het teken van mooie woorden, muziek, stilte en licht in de duisternis. Deelname is gratis.