VROUWEN VAN HCB '92 ZIJN ZEPHYR DE BAAS

Handbalsters winnen van buren uit Schijndel

De thuiswedstrijd van HCB '92 tegen Zephyr uit Schijndel is zondag gewonnen door de Boxtelse handbalsters. De gasten scoorden nog het eerste doelpunt, maar de vrouwen van HCB '92 bleken uiteindelijk te sterk: 17-10.

HCB '92 werd in het begin getrakteerd op een verrassende tegentreffer vanuit de hoek. Annemarie Sens wist het eerste doelpunt te scoren aan Boxtelse zijde vanuit een slim bedachte variant.

In het vervolg van de eerste helft ging het gelijk op. Zephyr scoorde een paar keer met onderhandse worpen tussen de benen van keepster Mary Swinkels door, maar HCB '92 wist via afstandsschoten en door mooi gelopen wissels een aantal treffers te maken. Liza van Rooij kreeg bovendien een penalty mee en scoorde hiermee nog een punt. Vervolgens liep Van Rooij een mooie break waardoor de tussenstand op 6-5 kwam in het voordeel van de thuisploeg. Voor rust wist Zephyr echter nog twee goals te maken vanuit de rechterhoek en de linkeropbouw. Dus was de stand in de pauze 6-7 in het voordeel de Schijndelaren.

Ondanks één wissel minder, wisten de Boxtelse vrouwen na de pauze de voorsprong weer te pakken: door Gitte Vanhout die laag in het doel scoorde vanuit de rechterhoek. En dankzij twee goals van Sens; één keer vanuit de hoek en één keer vanaf de negen meter.

NIET MEER UIT HANDEN

De thuisploeg stond weer met 9-8 voor en gaf die niet meer uit handen. Sterker nog: de voorsprong werd flink uitgebreid. Middels een schijnbeweging vanuit de opbouw wist Linda Zwiers de verdediging te passeren en een doelpunt te maken. Sens kreeg in de tweede helft nog steeds veel ruimte van de verdedigende tegenpartij, waardoor zij vier keer van afstand wist te scoren. Ook Vanhout plaatste, via een knap lobje over de keeper, de bal in het doel van de tegenpartij. Wederom Sens benutte een penalty.

Zephyr zette daar bovendien niet veel tegenover. Vanwege een sterke verdediging en goed keeperswerk van Swinkels, die nog een penalty keerde, scoorden de Schijndelse handbalsters in de tweede helft nog maar drie doelpunten. En hoewel de gasten de score openden, sloot Van Rooij deze af: in de slotfase werd zij door Ellen Persoons gevonden op de cirkel en ze benutte het buitenkansje. Eindstand: 17-10. (Foto: Hans Verberk).

L'Union neemt koppositie regiocompetitie weer in

Het tweede team van handboogschutterij L'Union uit Liempde kan weer dromen van het regiokampioenschap in de indoorcompetitie. Clubgenoot en naaste belager L'Union 1 werd in de vierde ronde met ruime cijfers aan de kant gezet. Met deze winst namen de Liempdse schutters de koppositie over. Van de andere concurrentie, De Rozenjagers uit Eerde wordt geen serieuze tegenstand meer verwacht.

Eef Quinten en Bert van der Wiel vervulden gezamenlijk de voortrekkersrol bij L'Union 2 met scores van 275 punten. Quinten begon matig aan het duel en wist in de eerste helft de roos slechts eenmaal te raken. In de tweede helft veranderde dat en zette hij nette scores neer. Van de Wiel deed dat net andersom met goede series in de eerste helft en een terugval daarna. Een goede laatste serie bracht hem echter op gelijke hoogte.

Derde man Johan Holsken deed het de gehele wedstrijd naar behoren en leek niet veel onder te doen voor zijn teamgenoten. Maar hij kreeg in de vierde serie een slechte score voor de kiezen en strandde daardoor op 264 punten. Hij bracht daarmee de teamscore op 814 punten. Dat was echter genoeg om de winst al binnen te halen, want L'Union 1 bleef steken op een totaal van 802.

Bij dit team was Erik van der Velden kartrekker. Hij wist met enkele goede series de hoogste totaalscore neer te zetten, 279 punten. Zijn werk voor het team mocht echter niet baten, want Peter de Kroon en Marieke Termeer konden hun draai niet vinden en leverden dure punten in, ze haalden respectievelijk 263 en 260 punten. Door het verlies kreeg het eerste Liempdse team twee wedstrijdpunten minder dan het tweede, waardoor de ploeg zich ook achter de koploper nestelt.

LOWLANDS

Namens L'Union Liempde nam Bert van der Wiel zondag in Purmerend deel aan de eerste indoorwedstrijd in de Lowlandsserie. Met de compoundboog zette hij in de eerste ronde een score neer van 276 punten en kwam in de ranking op een twaalfdee plaats. In de tweede ronde wist hij de roos vaker te raken en met constant goede series uit te komen op totaal van 558 punten. Daarmee steeg hij naar de tiende plaats. Hij kwam echter zeven punten te kort voor de finalerondes.