GEMONDSE VOETBALLERS NIET OPGEWASSEN TEGEN OLLANDIA

Irene krijgt flink klop in eigen huis

Het zonnige najaarsweer zorgde zondag voor prima omstandigheden voor de voetballers van Irene, die aantraden tegen koploper Ollandia. Onder grote publieke belangstelling kwam de thuisploeg in sportpark De Laat fel uit de startblokken tijdens de derby; Olland moest alle zeilen bijzetten, maar bleek uiteindelijk toch te sterk nadat de Gemondse storm ging liggen.

Gaandeweg de eerste helft kwamen de Ollanders na het sterke begin van Irene beter in hun spel. Beide formaties speelden slordig, maar te zien was dat Ollandia veel ervaring heeft binnen het team, in tegenstelling tot het jeugdige Irene. Alhoewel de ploegen niet echt kansen creëerden, viel plots in de dertigste minuut vanuit een scrimmage voor het Gemondse doel toch de 0-1 voor de uitploeg. Snel daarna kwam de tegenstander ook nog eens op 0-2. Het was duidelijk dat de Gemondenaren een hels karwei stond te wachten om nog terug te komen in de wedstrijd.

GESPEELD...

Toch was de eerste grote kans in de tweede helft voor Irene. Maar in de een-op-een-situatie met de keeper van Ollandia kwam het team niet tot scoren. Sterker nog; door een onachtzaamheid in de verdediging van Irene, viel aan de andere kant al snel daarna de 0-3. De wedstrijd was gespeeld, maar Irene bleef toch strijden voor de eretreffer en kreeg daar ook de kansen voor. De voetballers bleken niet scherp genoeg voor de goal. Ollandia daarentegen ging beter om met de kansen en liep zo uit naar uiteindelijk 0-5.

Een geflatteerde uitslag, vond het thuisteam. Maar de overwinning voor Ollandia was terecht, zo luidde de conclusie. Zondag 4 november reist Irene naar Baarle-Nassau. De aftrap tegen de gastheren van Gloria UC is om 14.30 uur.

FOTO BOVEN: Rob Groenendaal is hier in duel met een Ollandia-speler. De aanvaller van Irene kon, net als zijn teamgenoten, niet tot scoren komen tegen de sterke gasten. (Foto: Hans Verberk).

VEEL SPELERS MET BLESSURES IN HET KAMP VAN LENNISHEUVEL

LSV laat overwinning in blessuretijd glippen

In Biest-Houtakker speelde LSV zondag tegen SVSOS een matige wedstrijd. In de tweede helft liet de ploeg uit Lennisheuvel toch zien wat het in huis heeft, maar werd in de laatste minuten de voorsprong uit handen gegeven. Door het gemis van een flink aantal basisspelers vanwege blessures, lukte het de bezoekers niet om het de gastheren echt moeilijk te maken.

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd in sportpark De Stevort. Binnen twintig minuten kreeg zij twee grote kansen, maar die zeilden allebei over de goal van LSV-goalie Lars Kruijsen. Het team uit Lennisheuvel kreeg in de eerste helft nog wel de beste kans. Michel Jongbloets kwam een op een met de keeper van SVSOS, maar schoot de bal te zwak in.

Na de thee vloog SVSOS uit de startblokken door in vijf minuten tijd drie keer het doel van keeper Kruijsen op de korrel te nemen. De doelman bood echter op alle kansen goed redding. Ondanks het overwicht van de thuisploeg kwam LSV na een uur spelen toch nog op voorsprong. Rowi van de Besselaar nam een corner en schoot de bal rechtstreeks in de verre hoek: 0-1.

RISICO

Door de achterstand nam SVSOS meer risico om een, terechte, gelijkmaker te scoren. Het duurde echter nog tot de blessuretijd voor die viel. In een aanval over links werd de bal teruggelegd op de rand van het zestienmetergebied, waarna het leer vrij langzaam het doel in rolde.
In de allerlaatste minuut van de extra tijd kreeg Thijs Verhagen nog een kans om de wedstrijd te beslissen in het voordeel van LSV, maar zijn schot ging net over het vijandelijke doel.

Uiteindelijk kan de ploeg uit Lennisheuvel tevreden zijn met een punt in een wedstrijd die zij niet domineerde. Komende weekend is de equipe van trainer Itienne Obispo vrij. Zondag 18 november speelt LSV de volgende competitiewedstrijd in het eigen sportpark tegen White Boys uit Haghorst. De aftrap is om 14.30 uur.