Balans: burgers zijn positief-kritisch

Al met al is oppositiepartij Balans gesterkt in haar opvatting dat Boxtelse burgers positief-kritisch zijn over hun gemeente. Dat stelt fractievoorzitter Mariƫlle van Alphen naar aanleiding van het eerste spreekuur dat de partij vrijdag hield in lunchroom Meneer van Dommelen.

Het spreekuur heeft volgens Van Alphen veel input opgeleverd. ,,Burgers hebben zowel positieve reacties als zorgpunten ter tafel gebracht. Het wordt als prettig ervaren om op deze wijze direct met raadsleden in gesprek te gaan."

Er werd gesproken over zorgen omtrent (sociale) veiligheid in de wijk Selissenwal. ,,Mensen durven niet in te grijpen als ze zien dat er vandalisme plaatsvindt. Het enige wat ze kunnen doen is de politie bellen en die heeft vaak andere prioriteiten. Balans is van mening dat dit soort overlast aangepakt moet worden."

Een andere burger bracht in dat de bereikbaarheid van de bibliotheek voor mensen met een scootmobiel voor verbetering vatbaar is. Balans zal bij de gemeente informeren naar de stand van zaken. Het Biomassaplein kwam ook aan de orde. Er blijven vragen, vooral over het risico voor de gezondheid door fijnstof. Het maandelijks spreekuur krijgt vrijdag 23 november een vervolg. Dan is Balans van 16.30 tot 18.00 in dorpshuis De Es in Esch.