Rubyers Ducks sterker dan onervaren Bulls

In de thuiswedstrijd tegen rugby club Black Bulls maakte Ducks/Oysters een vliegende start. Binnen twee minuten werd er gescoord door 'man of the match' Nick Blom en nam het thuisteam een 7-0 voorsprong. De bezoekers uit Overloon scoorden echter binnen een paar minuten ook en brachten de stand op 7-5.

Na de snelle score leek het een spannende strijd te worden, maar het tegendeel bleek waar. De snelheid van het jonge Ducks was voortdurend een probleem voor de bezoekende ploeg. Twee solo's van Tim Nouwens en wederom een actie van Blom zorgden binnen een half uur voor een voorsprong van 17-5 voor Ducks. Vlak voor rust scoorde nummer acht, Willem van de Laar, vanuit de scrum over de blinde kant. Hierdoor pauzeerden de ploegen bij 22-5.

STEKEN VALLEN

In de rust werd de rijk gevulde wisselbank van de Ducks ingezet. In de tweede helft wilden Bulls een penalty via haar eigen try-gebied uitspelen. Door veel voorwaartse druk wist Stijn van de Loo te scoren. Hier liet Bulls echt steken vallen, wat kenmerkend was voor een onervaren team dat voor het eerst aan de competitie meedoet. Verder speelden de bezoekers heel behoorlijk rugby.

Na een doorbraak van Nick op 't Hoog wist Ducks-speler Luz Brandt te scoren. Hierna nog tries van Julius Doms, Jasper Bastianen en Milko van Steenderen. Dit bracht de eindstand op 63-12. Door deze overwinning is Ducks/Oysters naar de derde plaats geklommen op de ranglijst.

De komende twee weken worden er geen competitiewedstrijden gespeeld. De junioren van Ducks/RCE zijn herfstkampioen geworden en promoveren naar een hogere klasse.