Afbeelding
Foto: Maarten Melis

Meewerkend Boxtel? (3)


De bewering van wethouder Van Wanrooij dat we het niet eens zijn geworden in de bijeenkomst over het parkeren bij hockeyclub MEP (Brabants Centrum, 25 oktober jl. - red.) is pertinent onjuist. Zo zijn wij die bewuste bespreking in september 2016 niet geëindigd anders had dat logischerwijs, wat ons betreft, meteen een vervolg gekregen. Ik heb ook een e-mail in mijn bezit waarin de wethouder stelt dat hij de aanleg van een ruim parkeerterrein op het braakliggend veld bij MEP zou gaan regelen, binnen het jaar. De zeer onveilige verkeerssituatie bij de club speelt nu al ruim tien jaar. Gemeente Boxtel, laten we nu eens gaan Meewerken, Aanpakken en niet meer Wegkijken. Of moet er bij MEP eerst een vervelend verkeersongeluk gebeuren of een calamiteit plaatsvinden voordat op het gemeentehuis de ogen geopend gaan worden?

        M. VAN LOTRINGEN

Naschrift redactie: In de gemeenteraadsvergadering stelde oppositiepartij Balans dinsdagavond de verkeerssituatie bij de Eikenlaan in sportpark Molenwijk ook aan de orde. Wethouder Herman van Wanrooij herhaalde daar hetgeen hij vorige week in deze krant meldde: bij de herinrichting van de Molenwijkseweg wordt het probleem aangepakt.


Tweewekelijks ophalen van restafval is geldverspilling

Wie zet nog elke twee weken de grijze kliko buiten? Vrijwel niemand, en zeker niet de huishoudens die afval scheiden. Toch rijden de vuilniswagens elke twee weken hun ronde. De hoeveelheid restafval is de afgelopen jaren flink afgenomen en het doel is om dit nog minder te laten zijn. Het kantelpunt is al bereikt. Veel gemeenten kiezen voor vierwekelijks ophalen, zoals nu ook Meierijstad. Goedkoper, duurzamer, en geeft en extra prikkel voor afvalvermindering.

De enkele huishoudens die in de problemen mochten komen, kunnen een extra grote 240 liter-container of een extra container aanvragen. De ervaring bij andere gemeenten is dat deze maatregel probleemloos kan worden ingevoerd. Snel invoeren dus, ook in Boxtel, zodat de afvalstoffenheffing ook laag kan blijven. Handhaven van tweewekelijks ophalen is onnodige geldverspilling.

        JOOST VAN DER PLUIJM


KBO helpt senioren met goede voorbereiding op toekomst

'Een goede senior is voor zijn toekomst voorbereid'. Onder dit motto houdt de Katholieke Bond van Ouderen (KBO) Boxtel in de maand november diverse activiteiten voor ouderen die in het kader staan van hun toekomst. Alle activiteiten starten om 13.30 uur.

In het Baanderherencollege krijgen deelnemers woensdag 14 november een rondleiding door de school én uitleg over de manier van werken en keuzemogelijkheden voor kinderen. Opgeven kan bij Corry van de Laar, Hoogheem 318 via telefoonnummer (0411) 21 86 09. Donderdag 15 november wordt een valpreventiecursus gegeven. Een therapeut van Fysio Sluijters vertelt met name over de veiligheidsmaatregelen die senioren kunnen nemen. Deze vindt plaats in gemeenschapshuis De Rots, Nieuwe Nieuwstraat 7.

MOSKEE

De leden van KBO Boxtel gaan maandag 19 november naar de moskee op Hoogheem. Daar wordt uitleg gegeven over het gebedshuis. Watergraaf Peter Glas van waterschap De Dommel geeft maandag 26 november een inkijkje in het oudste overheidsorgaan het land. In De Rots vertetlt hij alles over het schoonmaken van afvalwater.

De Voedselbank aan de Achterberghstraat is donderdag 29 november de plek waar de senioren naartoe gaan. Zij krijgen een inzicht in het reilen en zeilen van het initiatief, bijvoorbeeld over wanneer mensen wel of niet in aanmerking komen voor een voedselpakket, waar het voedsel vandaan komt en hoe het wordt verspreid.

De bijeenkomsten zijn voor KBO-leden gratis, niet-leden betalen drie euro.