Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

GEBEDSVIERING BUURTSCHAP LUISSEL OP ZONDAG 11 NOVEMBER

Kinderzegen in Sint-Willibrorduskapel

Traditioneel vindt er ieder jaar op of rond het hoogfeest van Sint-Willibrordus een korte gebedsviering met kinderzegen plaats in de aan deze heilige toegewijde veldkapel in de Boxtelse buurtschap Luissel. Deze keer zijn belangstellenden welkom op zondag 11 november om 13.30 uur.

Na afloop van de gebedsdienst is er koffie en thee met Luisselse koek. Deze is ook te koop bij het Luissels comité.

De veldkapel op de hoek Kapelweg-Luissel werd in 1940 gebouwd door het plaatselijke aannemingsbedrijf Van de Laar samen met buurtbewoners. Het was in de tijd dat Sint-Willibrord werd neergezet als de founding father van het katholieke Brabant en de boerenstand. Ook is hij de heilige die wordt aangeroepen om kinderen te beschermen tegen ziekten.

Een jaar eerder, in 1939 was het twaalfhonderd jaar geleden dat de van oorsprong Engelse missionaris Willibrordus in Echternach (Luxemburg) overleed. Deze mijl was, samen met een schenkingsoorkonde waarin de naam Leuetlaus (die volgens historici verwijst naar het huidige Luissel), aanleiding voor de bouw. Initiatiefnemers daarvan waren de latere heemkundevoorzitter Piet Dorenbosch en de toenmalige pastoor van de (vroegere) Heilig Hartparochie, Ignatius Broekman. (Bron: Kapellen & Wegkruisen, brochure met fietstochten, uitgegeven door VVV Boxtel in 2003).

OP DE FOTO: Impressie van de gebedsdienst die jaarlijks op of rond 7 november wordt gehouden in de Luisselse veldkapel ter ere van Sint-Willibrordus. (Foto: Albert Stolwijk, 2011).


Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZONDAG 10.30 Allerheiligen- en Allerzielenviering met zang van het Sint-Theresiakoor. Aansluitend is de gravenzegening op het kerkhof. Misintenties voor Marianne Freijse; overl. ouders Pijnenburg- v.d. Heijden; overl. ouders Van Haaren-Veraa; Gerard v.d. Heijden en overl. ouders Van der Heijden- v. Beljouw; overl. ouders Jos en Drika v.d. Loo-Versteden; overl. ouders Marinus en Driena Peijnenburg-Kapteijns; overl. fam. Peijnenburg; overl. fam. Kapteijns; Leo v. Helvoort; overl. ouders Van Helvoort- v.d. de Laar; overl. ouders Van Rumund-Wagenaars; Helena Wagenaars-Schellekens; Broer van Houtum; overl. ouders Van der Heijden-Versteijnen; Kees en Net v. Haperen; Bart v. Esch; overl. ouders Van Roosmalen- v. Erp; Piet v. Esch- v. Rooij; Kees Nooren en dochter Christianne; Gerrit Janssen; overl. ouders Van Heerebeek- v. Hal; Rinie Smetsers; overl. ouders Van Kasteren- v.d. Sloot; Jeroen en Johan Maas; Jan en Sjaan v. Oirschot- v.d. Sloot; overl. ouders Brands- v. Roosmalen en hun dochter Marjet en haar man Marinus; Jan Bol; Dora de Klein en Antoon Vorstenbosch; Wim Vorstenbosch en overleden ouders Vorstenbosch- v. Nunen; overl. fam. Van Nunen- v.d. Schoot; Truus v. Overbeek- v. Duijnhoven; Jos v.d. Langenberg; Tonny Kruijssen; bijzondere intentie.

MEDEDELINGEN

* Opbrengst collecte. De collecte op Wereldmissiedag bracht 105 euro op, waarvoor hartelijk dank.

* Misintenties. Intenties die vóór maandag 11.30 worden opgegeven, worden in Brabants Centrum gepubliceerd. Berichten die later binnenkomen, worden alleen in de viering afgelezen. De vergoeding à 12 euro kan in een gesloten envelop, met daarop de naam en de datum van de intentie, achter in de kerk of in De Uitwijk in de bus worden gedaan.

* Bereikbaarheid. Pastor: Harry van den Tillaart, tel. 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter (ad interim) contactgroep Sint-Theresiakerk Lennisheuvel: Chris Snik, tel. 06-38 61 62 71. Aandacht voor zieken: Riek Kurstjens, tel. 67 31 51 of Helma Rombouts, tel. 67 25 94. Misintentie bij pastor Van den Tillaart of Helma Rombouts. Afspraken over doop, huwelijk, jubileum en uitvaart met de pastor. De Uitwijk is op maandag open tussen 10.30 en 11.30. Dan staat de koffie klaar en kunnen misintenties opgegeven worden.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZONDAG 10.00 eucharistieviering met pastoor Jacques Grubben (voorganger) en diaken Kees Schrama. Aan deze viering werken mee: muziekvereniging Sint-Willibrordus, het Gelegenheidskoor, het Essche Mannenkoor en het Sint-Willebrordusgilde. Na afloop is iedereen welkom in dorpshuis De Es voor koffie, thee of ranja en iets lekkers. Daarna volgt een programma voor de speciaal uitgenodigde vrijwilligers van de Essche geloofsgemeenschap. Intenties voor Rien en Gerrit v. Brunschot; overl. fam. Van Bragt; Betsie Brus- de Wit; Annie Dobbelsteen-Kuijpers; Kees en Goke v.d. Ven-Schoones; overl. ouders Van Brunschot-v.d. Akker; voor een voorspoedig herstel van een ernstige armbreuk; voor de parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Voorganger is emeritus pastoor Norbert Smulders.

MEDEDELINGEN

* Misintenties. Achter in de kerk liggen enveloppen voor misintenties. Deze kunnen in de groene brievenbus met nummer 8 worden gedeponeerd. Telefonisch doorgeven kan ook via 60 15 65.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met gemengd koor en voorganger pastor C. v. Beurden. Intenties voor Jan en Sien Troeijen- v.d. Eerden (sterfdag); Adrie v.d. Schoot (jgt); Wilhelmina Schellekens- v. Kasteren; Jo v.d. Leest; Mariet Geerts-Coppelmans; levende en overleden leden gilde Sint-Joris, Catharina, Anthonius & Sebastiaan.

DINSDAG 19.00 vespers, liturgisch avondgebed.

MEDEDELINGEN

* Graven zegenen. Vrijdag, zaterdag en zondag staan op beide begraafplaatsen schalen met wijwater en palmtakjes waarmee bezoekers zelf de graven kunnen zegenen.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst geleid door mw. ds. T. v. Montfoort uit Utrecht. Organist is Ko Suurmond. Voor de kinderen is er een korte Paks; zij komen eerst in de kerk en vieren daarna hun eigen dienst in De Schakel.

MEDEDELINGEN

* Bereikbaarheid. Mw. ds. Corrie Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.

* Christelijke meditatie. Belangstellenden zijn zaterdag 3 november tussen 09.00 en 10.00 welkom in De Schakel voor de cursus christelijke meditatie. Aanmelden kan bij Corrie Terlouw via e-mailadres caterlouw@xs4all.nl.

* Dankdag voor het gewas. Zondag is de Dankdag voor het Gewas. Tijdens de dienst van 10.00 staat de kerk vol met groente en fruit. Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten bij koffie en thee. Predikant Trees van Montfoort heeft zich als theologe grondig verdiept in het thema geloof en duurzaamheid. Zij geeft lezingen, schrijft artikelen, leidt kerkdiensten en geeft adviezen over thema's rond eco-theologie.

* Taizéviering. Een interkerkelijke werkgroep uit de Heilig Hartparochie en de Protestantse Gemeente bereiden voor vrijdag 9 november 19.00 een Taizédienst voor. In De Schakel wordt de Schrift gelezen, gemediteerd, gezongen en gebeden.