Leden natuurclubs zetten hun groene vingers in

De Natuurwerkdag, die in ruim 45 plaatsen in Noord-Brabant wordt gehouden, vindt ook in Liempde plaats. Zaterdag 3 november gaan de vrijwilligers aan de slag gaan met zagen, snoeien en meer activiteiten waarbij zij hun groene vingers nodig hebben.

De leden van de Natuurwerkgroep Liempde gaan wilgen knotten. Ook niet-leden en kinderen kunnen meedoen. De start is om 09.00 uur aan de Gemondesestraat 8 tegenover camping De Musdonck. Zo zal ook het werk dat in Liempde verzet wordt tijdens de Natuurwerkdag een belangrijke bijdrage leveren aan het beschermen en behouden van natuur.

De Natuurwerkdag wordt door Brabants Landschap georganiseerd. Dit in samenwerking met de lokale vrijwilligersgroepen en IVN-afdelingen. Daarnaast doen diverse landgoedeigenaren, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Scouting Nederland mee.


Flashback met zanger Gerlof Trommelen

De Boxtelse zanger Gerlof Trommelen geeft in het weekend van 7 tot en met 9 december een concert in De Serenade in Liempde. Tijdens het optreden blikt hij terug op zijn 25-jarige zangcarrière.

Samen met zijn band Each One trad hij regelmatig op. In de jaren daarna heeft hij ook solo vaak op het podium gestaan moet onder meer De Kromploegers uit Liempde, De Aggemarvanhuisaf Band uit Boxtel en tijdens diverse Oktoberfesten in de regio.

Het concert op zondag is speciaal voor mindervaliden en ouderen. Kaarten zijn te bestellen via www.gerloftrommelen.nl.


LoHa terug op de kabel in gemeente Haaren

LoHa, de lokale omroep van de gemeente Haaren, is ook weer analoog te bekijken. Vanaf eind september was LoHa door een storing bij Ziggo niet meer te zien zonder digitaal abonnement.

Dat meldden voornamelijke oudere kijkers. LoHa is door klanten van Ziggo te bekijken. Analoog kan dit via kanaal 22+/480 MHz en digitaal op kanaal 48. Online de programma's van LoHa bekijken is ook een optie. Dat kan via www.loha.tv.