Afbeelding
Foto:

Aanleg wandeltuin Liduina van start

Met een graafmachine gaf locatiedirecteur Jef Mol van Zorggroep Elde gistermiddag het startsein voor de aanleg van een rolstoelvriendelijke wandeltuin bij zorgexpertisehuis Liduina. Het karwei, waarvoor onder meer 1.200 kuub zwarte grond wordt verzet, moet in het voorjaar klaar zijn, meldt Diny Stolvoort. Zijn nam met de plaatselijke stichting Licht Op Groen Voor Kwetsbaarheid het initiatief.

Sinds enkele jaren is op diverse manieren geld ingezameld voor de wandel- en belevingstuin op de oever van rivier de Dommel. Zo droeg Lionsclub Boxtel Belles Amies 12.500 euro bij uit de opbrengsten van evenementen als De Proeftuin en Gluhw!. Stichting Sjef van de Laar, die lokale zorginitiatieven ondersteunt, legde 25 mille op tafel.

Een handtekeningenactie resulteerde in februari in bijna 5.900 steunbetuigingen waarmee het initiatief 50.000 euro binnenhaalde van de landelijke stichting Else, die actief is op het gebied van veranderingen in de zorg. Indruk maakten daarbij Tiny van Asveldt en Sjef van der Zandt. De twee Liduina-bewoners postten drie weken lang bij de entree van het verpleeghuis om mensen een handtekening te laten zetten. Het tweetal werd nadrukkelijk bij het startmoment van de werkzaamheden betrokken.

Ook wethouder Eric van den Broek van de gemeente Boxtel was aanwezig. Via Facebook uitte hij na afloop zijn respect voor de initiatiefnemers van de wandel- en belevingstuin. (Foto: Piet van Oers).