SAMENLOOP VOOR HOOP IN ESCH

'Wauw, 't gaat écht gebeuren!'

Een SamenLoop voor Hoop in Esch organiseren: dit ambitieuze plan kwam enkele maanden geleden uit de koker van Noor Janssen uit Esch. En ze heeft het voor elkaar. Er zijn voldoende vrijwilligers gevonden om de vele commissies te vullen die nodig zijn om dit grootse evenement op poten te zetten. Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september 2019 gaat het gebeuren. ,,We hebben een goed team en ik heb er alle vertrouwen in", zegt Janssen.

Een SamenLoop voor Hoop is voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan deelnemers en lotgenoten stil bij kanker en vieren ze het leven. Tijdens de loop zijn er optredens, verschillende ceremonies en allerlei acties van deelnemers die op bijzondere wijze geld inzamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek. De opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijding.

De SamenLoop wordt volledig georganiseerd door vrijwilligers, ook in Esch. ,,We zijn nu met een ploeg van dertig mensen", zegt initiatiefnemer Janssen. ,,We hebben een eerste trainingsdag gehad en het wordt steeds duidelijker wat we allemaal moeten gaan doen. Het is de eerste keer dat we dit in Esch organiseren, dus alles is nieuw voor ons. Maar er zijn gelukkig draaiboeken beschikbaar vanuit de overkoepelende SamenLoop-organisatie."

Er gaan negen commissies aan de slag: logistiek, teamwerving, PR & communicatie, sponsoring, amusement, ceremonies, eregasten, catering en kinderloop. ,,De commissie logistiek is al druk bezig. Zij zoekt nu vanuit welke locatie we straks de SamenLoop gaan houden. Ook de teamwerving is begonnen. We streven naar dertig tot veertig deelnemende teams. Dat is voor een klein dorp als Esch een mooi aantal", zegt Janssen. Ze heeft er vertrouwen in dat het een prachtig evenement wordt. ,,We hebben een goed vrijwilligersteam; de juiste mensen zitten op de juiste plek. Wauw; het gaat echt gebeuren!"