Tuinarchitect Noël van Mierlo bij Groei & Bloei

De vooraanstaande tuinontwerper Noël van Mierlo verzorgt dinsdag 30 oktober vanaf 20.15 uur op uitnodiging van vereniging Groei & Bloei Het Groene Woud een gratis en openbare lezing in gemeenschapshuis De Walnoot aan de Reginahof in Boxtel.

De lezing staat in het teken van de verbinding tussen architectuur, natuur en de mens. Van Mierlo strijdt momenteel om een zogeheten SGD-award, een prestigieuze prijs in Engeland voor tuinontwerpen. Hij dingt mee met een Japanse watertuin. De tuinarchitect is ook te zien in het televisieprogramma Huis en Tuin tijdens de herfstaflevering waarin de door hem ontworpen Stream Garden centraal stond.


Gratis workshops
leren solliciteren
in Sint-Ursula

De Vrijwilligersacademie, een samenwerking tussen ContourdeTwern, Vivent, Zorgrpoep Elde en Cello, houdt woensdag 7 november een gratis workshop solliciteren. Deelnemers leren hun kwaliteiten ontdekken en minder sterke eigenschappen om te zetten in kansen.

De workshop 'Geef je sollicitatie een powerboost' wordt verzorgd door Gonneke Zoutendijk. Zij geeft tips om op een speelse manier mentaal sterker de sollicitatie-jungle in te gaan en daarbij jezelf op een positieve manier laten zien zonder dat het geforceerd lijkt.

De workshops op woensdag 7 november duren twee uur: de eerste start 15.00 uur, de tweede 19.00 uur. Aanmelden met naam, vrijwilligersorganisatie en gewenst tijdstip kan tot en met dinsdag 6 november via e-mail: academieboxtel@contourdetwern.nl of telefoonnummer 06-12 61 55 62. De activiteit vindt plaats in Sint-Ursula, Ursula 12 in Boxtel.

Boxtel

Halloween in De Rots

In gemeenschapshuis De Rots in Boxtel wordt morgen, vrijdag 26 oktober van 19.30 tot 21.30 uur een Halloweendisco gehouden voor basisschoolkinderen. Dj Jelle zorgt voor passende muziek. Wie de mooiste outfit van de avond heeft, wint een prijs. De entree bedraagt vier euro.

Spreekuur Balans

De politieke groepering Balans start morgen, vrijdag 26 oktober met een maandelijks spreekuur. Inwoners kunnen van 16.30 tot 18.00 uur in lunchroom Meneer van Dommelen (Prins Hendrikstraat) terecht met suggesties, opmerkingen en verbetervoorstellen.

Optreden Two of Us

Het Boxtelse duo Two of Us, Adrie van Osch en Jos Vervoort, geeft morgen, vrijdag 26 oktober vanaf 20.30 uur een optreden met uitsluitend popmuziek uit het jaar 1968 in cultureel restaurant 'Vandaag Kookt' aan het Stationsplein in Boxtel. De entreeprijs bedraagt tien euro, contant te voldoen bij binnenkomst. Reserveren is noodzakelijk via e-mail: josvervoort52@gmail.com.

Optreden Forever 27

Forever 27 en Go Rome treden zaterdag 27 oktober vanaf 20.15 uur op in Podium Boxtel. Toegangskaarten kosten 19,50 euro en zijn in Boxtel verkrijgbaar bij Hebbes (Markt), Marimba (Van Beekstraat) en Jumbo (Oosterhof) en in Liempde bij drogist Bewust Beter (Nieuwstraat) én voor 18,50 euro ook te koop via www.podiumboxtel.nl.

Tweedehandsmarkt

Vogelvereniging Vogelvreugd Ons Ideaal houdt zondag 28 oktober van 13.00 tot 16.00 uur een tweedehandsmarkt in De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat. De entree bedraagt één euro voor bezoekers vanaf 12 jaar. Een tafel reserveren kan via e-mail: jan@vogelvreugdonsideaal.nl.

Swanee Bridge Jazzband

De Swanee Bridge Jazzband verzorgt zondag 28 oktober tussen 14.30 en 17.30 uur een optreden in restaurant N9NE aan de Parallelweg Zuid 35 in Boxtel. Daar klinkt oude stijl jazz van grootheden als Glenn Miller, Duke Ellington en Benny Goodman. De entree is gratis.