Afbeelding
Foto: Peter de Koning

INBOX VINDT WIJKWINKELCENTRUM OOST 'SCHANDE VOOR BOXTEL'

Oosterhof kiest voor herinrichting

De vereniging van eigenaren (vve) van het Boxtelse winkelcentrum Oosterhof legt momenteel de laatste hand aan een nieuw herinrichtingsplan. Ondertussen constateert coalitiepartij INbox dat er niet veel beweging in de ontwikkelingen zit. De fractie is aangesproken door ondernemers die er een winkel huren. Zij vragen of de gemeente kan zorgen dat er schot in de zaak komt. ,,Oosterhof is een schande voor Boxtel en met name de wijk Oost", stelt raadslid Jan de Koning in een brief aan het college van B en W.

HENK VAN WEERT

Nog voor het einde van het jaar hopen de vastgoedeigenaren van Oosterhof hun nieuwe plan te lanceren. De gesprekken daarover met de gemeente verlopen volgens woordvoerder Harry Kroot uitstekend en voortvarend en alle ondernemers krijgen in het plan de ruimte om voor hun winkel de gewenste uitbreiding te realiseren. Die ruimte komt vrij omdat discounter Aldi uit Oosterhof vertrekt.

Volgende week wordt een 'redelijk vastomlijnd' plan volgens Kroot besproken in de vve-vergadering en hij heeft goede hoop dat dit door alle eigenaren wordt omarmd: ,,Een dag later bespreken we het plan bij de gemeente. Na het debacle van vorig jaar is een werkgroep gevormd onder leiding van een ambtenaar en sindsdien wordt goed samengewerkt." Met het debacle doelt Kroot op het feit dat de gemeente een plan voor vernieuwing en uitbreiding van het gedateerde winkelcentrum Oosterhof terugstuurde naar de tekentafel.

COMPLEET NIEUW PLAN

Wethouder Eric van den Broek (economische zaken, SP) stelde een jaar geleden dat een groot deel van de beleidsregels, richtlijnen en uitgangspunten niet waren verwerkt in het toenmalige plan. Maar dat was niet het enige probleem. Door het feit dat supermarkt Aldi aangaf weg te willen uit Oosterhof, viel in zijn ogen de basis weg voor herontwikkeling. Aldi meldde vorig jaar zomer nieuwbouw te willen realiseren op de plek waar nu sportschool 040Fit! is gevestigd. Van den Broek bevestigt dat sindsdien constructief wordt samengewerkt met de vve en Hurks Projectontwikkeling, dat de renovatie moet gaan uitvoeren.

Kroot meldt dat wordt gewerkt aan een compleet nieuw plan: ,,Dat is gebaseerd op de bestaande bouwkundige constructie. Nieuwbouw op deze locatie is simpelweg onbetaalbaar." Door het vertrek van Aldi ontstaat meer ruimte voor de huidige winkeliers. Die krijgen volgens de vve-woordvoerder de extra vierkante meters die ze wensen. ,,Er moet wel wat gereshuffeld worden..."

Ondertussen wil raadslid De Koning van wethouder Van den Broek weten wat er sinds december 2017 is gebeurd om winkelcentrum Oosterhof te renoveren. Ook wil de fractie dat Van den Broek de gemeenteraad bijpraat over de de ontwikkelingen. ,,Wat kan de gemeente eventueel nog doen om een en ander in Oosterhof te versnellen zodat we weer snel een mooi, bijdetijds en modern winkelcentrum krijgen", vraagt De Koning in zijn brief aan het college van B en W.

FOTO BOVEN: De eigenaren van Oosterhof werken aan een nieuw plan om het bestaande winkelcentrum binnen de huidige bouwkundige constructie te vernieuwen. (Foto: Peter de Koning, 2017).