'Blijvend Thuis in Eigen Huis' zoekt versterking

Veel ouderen staan vroeg of laat voor de vraag of hun huis nog wel geschikt is om er te blijven wonen. Sinds twee jaar slaagt een groep vrijwilligers in Boxtel er vanuit individuele deskundigheid in te bepalen wat daarvoor nodig is. Voor dit project zoekt de groep versterking.

Het project, 'Blijvend Thuis in Eigen Huis' is een initiatief van WoonWijs. De vrijwilligers komen uit de wereld van zorg, bouw, veiligheid of fysio- en ergotherapie. Vanuit die deskundigheid adviseren ze ouderen hoe die zo lang mogelijk comfortabel en veilig thuis kunnen blijven wonen. Ook mantelzorgers, vaak de kinderen van deze mensen, profiteren van die tips door de woningen aan te passen of te verbouwen.

De afgelopen twee jaar heeft de groep in de gemeente, zogeheten woonscans gedaan bij ouderen thuis. De woonsituatie wordt dan beoordeeld op veiligheid, comfort en de behoeften van de individuele bewoner. Voorafgaand houdt de groep presentaties waarin wordt uitgelegd wat ze doet. Ouderen krijgen dan vrijblijvend het aanbod om zo'n scan te laten doen. De adviezen zijn kosteloos.

Blijvend Thuis in Eigen Huis maakt graag kennis in een oriƫnterend gesprek. Neem voor meer informatie contact op met Kim van Zandbeek via telefoonnummer 06-23 23 49 04 of e-mail: kimvanzandbeek@contourdetwern.nl.


Buurtbemiddelaars

Buurtbemiddeling Boxtel houdt zaterdag 27 oktober samen met de gelijknamige instanties in Tilburg en 's-Hertogenbosch voor de tweede keer een regionale dag voor buurtbemiddelaars. De bijeenkomst duurt van 10.00 tot 16.00 uur en wordt gehouden in multifunctionele accommodatie Het Spoor aan de Schaepmanstraat 36 in Tilburg. Op het programma staan onder meer een speeddate en workshops.

Collecte Alzheimer

De collecte van Alzheimer Nederland vindt dit jaar plaats in de week van 5 tot en met 10 november. In Boxtel en Liempde gaan zo'n tachtig collectanten huis aan huis langs de deur om geld in te zamelen. De stichting vraagt aandacht voor het beter bespreekbaar maken van de ziekte en de zorg voor mensen met dementie en doet hier tevens onderzoek naar.