Maak kennis met JRL en BHC

De stap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is groot. De leerling moet zich veilig en fijn gaan voelen in zijn of haar nieuwe leeromgeving. Het Baanderherencollege (BHC) en het Jacob-Roelandslyceum (JRL) in Boxtel nodigen ouders en leerlingen ieder jaar uit om een kijkje te komen nemen tijdens een open dag.

Voor een eerste kennismaking zijn er echter ook informatieavonden op de scholen. De eerste vond dinsdag plaats, de volgende is woensdag 31 oktober van 19.00 tot 21.00 uur. Op het JRL (Grote Beemd) wordt informatie gegeven over havo en vwo. Het BHC (Baanderherenweg) is er voor mavo, vmbo basis & kader en praktijkonderwijs. Geïnteresseerde ouders kunnen zich aanmelden via de websites www.bhc.nl en www.jrl.nl of via e-mail: info@bhc.nl en admin@jrl.nl.

Lampionoptocht trekt door straten van Selissenwal

De straten in Selissen zullen vrijdagavond 2 november weer oplichten. Tijdens de avond van Allerzielen wordt dan een lampionnenoptocht georganiseerd.

Onder begeleiding van ouders en met ondersteuning van vrijwilligers van de Geitenwei en buurtvereniging Oranjestraat trekken de kinderen vanaf 19.00 uur door de straten met hun lampion. Zij verzamelen om 18.30 uur bij de Geitenwei.

De rondwandeling wordt opgeluisterd met muziek. Bovendien worden de deelnemertjes na afloop getrakteerd op een mandarijntje en een kop warme chocolademelk.

Iedereen tot 11 jaar kan meedoen aan de avondwandeling. Deelname is gratis.