MUNSELPLOEG BAALT VAN ZUUR GELIJKSPEL IN EIGEN HUIS

Boxtel moet de punten delen met WEC

In de thuiswedstrijd die Boxtel zondag speelde tegen WEC uit Wijbosch werd hard gestreden in een poging de winst over de streep te trekken. Ondanks een vroege achterstand wist de Munselploeg toch op voorsprong te komen. Maar een eenmansactie van de gasten gooide roet in het eten.

Na de aftrap was het eerste wapenfeit meteen voor het gastteam. Het afstandsschot werd echter eenvoudig gepakt door de Boxtelse keeper Tommie Verhagen. De thuisploeg deed meteen iets terug via Youri Tooren die Ramon de Laat in het strafschopgebied bereikte. De aanvaller was wat verrast door deze kans en schoot de bal recht op de keeper uit Wijbosch. Na zo'n tien minuten spelen keek Boxtel alsnog tegen een achterstand aan. Via de lange bal werd de spits van WEC bereikt, hij controleerde het leer knap en zette de 0-1 op het bord.

In de eerste helft ging het spel over en weer, met een klein overwicht voor WEC. Na een half uur spelen kantelde dit beeld en nam Boxtel het voortouw. De thuisploeg kreeg nog een paar behoorlijke kansen, maar scoorde niet. Tot Tooren een minuut voor rust een voorzet binnenkopte in de linkerhoek. Met dit gelijkspel begonnen beide teams weer van voor af aan. Tot aan de rust ondernam Boxtel nog een aantal doelpogingen, maar de 1-1 bleef staan.

DRUK

Na de thee kwam Boxtel duidelijk beter uit de kleedkamer. Er werd meer druk gezet en eenvoudiger verdedigd. Dit ver-

taalde zich in de nodige kansen en doelpogingen. In de 62e minuut kwam de thuisploeg bijna op voorsprong. Na een geplaatste voorzet van Stefan Persoons was wederom Tooren met het hoofd dichtbij. Dit keer wist echter de doelman van WEC de 2-1 te voorkomen.

Met nog twintig minuten te spelen verliet Tom van Rijswijk het veld en nam Robin van de Laak zijn plek in. Dit bracht meteen meer snelheid in de aanval. WEC had daar de nodige moeite mee en niet veel later kwam Boxtel, niet onverdiend, op voorsprong. Een vrije trap vanaf links werd genomen door Robin Groenendaal. Mitchell Vogels wist de bal vanaf de tweede paal voor het doel te koppen, waar Rick van Hamond met het hoofd de bal tegen de touwen plaatste.

SOLEREN

Boxtel bleef na dit doelpunt druk zetten, maar ook WEC wilde niet met lege handen vertrekken. Dit vertaalde zich in de onnodige en zure gelijkmaker. De midvoor van de gasten pikte in de 87e minuut de bal op en soleerde met enkele fraaie zaalvoetbalbewegingen naar de achterlijn. Hier knalde hij zijn ploeg via het dak van het doel naar de 2-2. De euforie bij WEC was groot, evenals de verslagenheid bij de roodwitten. Zeker gezien het spelbeeld in de tweede helft kon men wederom stellen, dat Boxtel zichzelf andermaal tekort deed.

Zondag 28 oktober reist Boxtel, dat nu vijfde op de ranglijst staat, af naar Ravenstein voor een duel met de nummer negen uit het klassement. De aftrap is een halfuur eerder dan gebruikelijk: 14.00 uur.

FOTO BOVEN: Marsudi Bounin van RKSV Boxtel aan de bal in het duel tegen WEC. (Foto: Hans Verberk).