DOELPUNTENMACHINE HANDBALSTERS HAPERT IN TWEEDE HELFT

HCB '92 delft het onderspit

Na de uitwedstrijd van een week eerder, troffen de handbalsters van HCB '92 zondag in Boxtel opnieuw Lido tegenover zich. Waar in Leende het krachtverschil uiteindelijk nog in evenwicht was, leek het muntje dit keer wel de goede kant op te vallen. Tot de doelpuntenmachine bij de Boxtelse vrouwenploeg in de tweede helft begon te haperen...

Het thuisteam begon de wedstrijd verdedigend sterk. Daardoor viel pas na vijf minuten het eerste doelpunt. Dat was echter in het voordeel van Lido. Vervolgens ging Liza van Rooij door in de aanval, waardoor ze een penalty mee kreeg. Die werd benut door Annemarie Sens. De Boxtelse vrouwen pakten de aanvalsters van Lido ook aan en de Leendenaren kregen een penalty mee. Keepster Mary Swinkels van HCB '92 wist deze echter te stoppen.

AAN ELKAAR GEWAAGD

Beide teams waren in de beginfase van de wedstrijd erg aan elkaar gewaagd, want na tien minuten stond de stand nog steeds gelijk. Daar kwam snel verandering in door een mooie passeerbeweging van Manon Foolen waarmee ze haar tegenstander wist te misleiden en tot scoren kwam. De uitstekende verdediging van HCB '92 werd niet veel later nog eens beloond. Hèlen Berkelmans kon de bal onderscheppen en wist haar uitbraak goed af te ronden. Hierna kreeg de thuisploeg de smaak te pakken. Berkelmans kon verschillende keren vanaf de hoek scoren en ook Sens schoot van een afstand zuiver in. In de rust was het dan ook 8-4 in het voordeel van Boxtel.

In het begin van de tweede helft zette Lido een tandje bij en pakte HCB '92 haar tegenstander minder aan. Hierdoor maakten de gasten een inhaalslag en kwamen al vrij snel in de tweede helft op een kleine voorsprong van 8-9. Daniëlle Troeijen wist de doelpuntenreeks van de club uit Heeze uiteindelijk te onderbreken. Alleen kon HCB '92 het scoren uit de eerste helft niet doorzetten. De doelpuntenmachine haperde in deze fase van de wedstrijd. Via een wissel wist Sens nog een keer het net te vinden, maar hierna scoorde Lido er weer op los. De Leendse verdediging werd in de tweede helft ook wat feller, waardoor zij een tijdstraf van twee minuten kregen. Hier kon HCB '92 echter niet van profiteren. Alleen via een benutte penalty voor de Boxtelse vrouwen van Gitte Vanhout kwam de thuisploeg nog iets dichterbij. Het mocht echter niet baten, want het laatste doelpunt werd gemaakt door Lido. Die daarmee de eindstand naar 11-15 bracht, in het voordeel van de ploeg uit Leende.

Achilles '95 - Zephyr/HCB '92 HB1         13.30

FOTO BOVEN: Manon Foolen van HCB '92 scoort tegen het Leendse Lido. (Foto: Hans Verberk).

HCB '92 start
sportlessen voor
5- tot 10-jarigen

De Boxtelse handbalvereniging HCB '92 start vandaag, donderdag 25 oktober met een nieuw project voor kinderen van 5 tot 10 jaar. Dat gebeurt in samenwerking met stichting Sport & Community uit Best.

Het sport- en spelaanbod is op een doordachte manier opgebouwd zodat het aansluit bij het ontwikkelingsniveau van kinderen. Het doel is de jeugd uit te dagen.

De sportles in sportcomplex De Braken duurt elke donderdag van 18.00 tot 19.00 uur. Er wordt via allerlei spelvariaties met de bal getraind. Niet alleen op het gebied van handbal, maar ook bijvoorbeeld voetbal, tennis, volleybal, golf, hockey en basketbal.

Weer miniem verlies voor MEP-vrouwen

MEP-coach Stijn Koesen wordt er radeloos van. Iedere week is zijn team zeker gelijkwaardig aan de tegenstander, maar telkens wordt met een doelpunt verschil verloren. De sfeer is uitstekend en het enthousiasme van de groep is groot, aldus Koesen. Ze verdienen gewoon meer.

Zondag kwam MEP, met veel invallers vanwege blessures, bij Gooische in Bussum moeizaam op gang. Al vrij snel stonden de Boxtelse dames met 2-0 achter, maar daarna herpakte MEP zich. Invalster Aniek van den Berk scoorde voor rust de aansluitingstreffer 1-2.

In de tweede helft begon de bezoekende ploeg sterk met veel druk en enkele grote kansen. Door een dubieuze corner kregen de Boxtelse dames alsnog de 1-3 om de oren. Daarna bepaalde Lise Welvaarts de eindstand op 2-3.

Weer net niet voor MEP. Koesen blijft optimistisch en ziet het hockeyen op landelijk niveau als een leerproces. Hij is ervan overtuigd dat het een keer goed uitpakt. Wellicht zondag 28 oktober al, thuis tegen Alecto uit Leiderdorp. De afslag in sportpark Molenwijk vindt plaats om 12.45 uur.