GEMONDSE VOETBALLERS MELDEN ZICH BIJ BOVENSTE PLEKKEN

Irene wint tweede keer op rij

Een week na de goede thuisoverwinning op EDN '56 uit Haghorst, moesten de voetballers van Irene zondag naar Esbeek. Daar wachtte nummer twee van de ranglijst: Tuldania.

Irene kwam prima uit de startblokken en zette de verdediging van Tuldania onder druk. Die wist hier geen raad mee waardoor Ferdy van Zon al in de zesde minuut de openingstreffer maakte: hij bracht zijn ploeg met een sliding op voorsprong.

Tuldania kwam daarna wat beter in het spel en ging aanvallender spelen. Dit leverde wat onrust op voor de goal van Irene. Dat leidde ook tot de gelijkmaker van Tuldania.

VOORZET OP MAAT

Na wat tactische omzettingen stond de organisatie bij Irene weer goed en kreeg de uitploeg de controle over de wedstrijd terug. Linksback Bart Bressers stoomde in de 35e minuut op langs de zijlijn en leverde een voorzet op maat af. Wederom scoorde Van Zon, dit keer bij de eerste paal: 1-2.

De formatie uit Gemonde had zijn zaakjes prima voor elkaar in de tweede helft. Er werden nagenoeg geen kansen weggegeven door de solide verdediging en het middenveld en de voorhoede zorgden voor dreiging bij het doel van de tegenstander.

ALLE HENS AAN DEK

Maar in de laatste tien minuten was het alle hens aan dek voor Irene. Tuldania zette alles op alles met lange ballen en goede voorzetten vanaf de zijkant. De bezoekers teruggedrongen tot het eigen strafschopgebied en dit leverde enkele hachelijke situaties op voor doelman Jorn van Kessel.

Maar dankzij hard werken en het nodige geluk hield Irene stand en werd de tweede overwinning op rij behaald: een knappe overwinning tegen een sportieve tegenstander. Zondag 28 oktober is er een derby in Gemonde: koploper Ollandia komt op bezoek. Jeugdteams van Irene en Ollandia spelen om 13.30 uur een voorwedstrijd, om 14.30 uur trappen de vaandelteams af.