ZWAARBEVOCHTEN ZEGE IN ZEVENAAR

Rugbyers Ducks voor The Duuvels niet bang

De rugbyers van Ducks/Oysters behaalden zondag in Zevenaar een zwaarbevochten overwinning op The Duuvels. Aanvankelijk hadden de Boxtelaren moeite met een veel zwaardere voorwaartse van de Achterhoekers. Desondanks, en vanwege het feit dat de tegenstander een plek hoger op de ranglijst stond, trok het team onbevreesd de overwinning over de streep.

De gastheren kwamen op voorsprong. Nadat Kirollos Said een aantal keren goed verdedigend werk verrichtte en The Duuvels van tries afhield, was het na enige tijd toch raak. Na de 7-0 achterstand nam Ducks het heft in handen. Dit resulteerde al snel in resultaat: via een soepel lopende lijnaanval wist Lucas Poll de 7-5 te scoren. Teun Soederhuizen benutte de conversie en bracht de stand op 7-7. Dit was tevens de ruststand.

DEBUTANT

In de tweede periode waren beide teams lange tijd aan elkaar gewaagd. Hoewel Ducks steeds meer grip op het spel kreeg en vooral op de potige voorwaartse. Na goed storend werk van Stijn van de Loo scoorde debutant en man van de wedstrijd Frank van Mensvoort een try; 7-12. Toen kort erna Teun Soederhuizen nóg een try scoorde, leek de overwinning binnen met een stand van 7-17.

Echter, The Duuvels toonde veerkracht en maakte 12-17. De Boxtelse formatie moest nog vol aan de bak om de voorsprong te verdedigen. Het slotoffensief werd mede gesmoord door een puike tackle van Tim Nouwens die daarmee een try voorkwam. Ducks trok zo de overwinning over de streep waardoor The Duuvels gepasseerd is op de ranglijst. De ploeg staat nu vierde, voldoende om straks de play-offs te halen. Zondag 28 oktober speelt Ducks om 14.00 uur thuis in sportpark Den Wielakker tegen The Black Bulls uit Overloon, een nieuwe club.

Programma zaterdag 27 oktober

TBM: toernooi Pigs Arnhem

Cubs: Maastricht Maraboes - Ducks        11.00

Jun.: Maastricht Maraboes - Ducks        12.00

Colts: Ducks - Bassets/BSN        13.00

Programma zondag 28 oktober

Sen.: Ducks - Black Bulls Overloon        14.00


JEUGD DUCKS WINT OOK LAATSTE WEDSTRIJD

Softbaljunioren behouden derde stek

De softbaljunioren van Ducks zijn zaterdag in de competitie op de derde plek geëindigd. De oudste jeugdspelers van de Boxtelse club speelden zaterdag een dubbele wedstrijd tegen het juniorenteam van Blue Birds uit Delft. De ploeg kon nog een stek hoger eindigen door beide duels te winnen, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een top drie-notering.

De eerste wedstrijd werd zaterdag gelijkgespeeld met 1-1 en de tweede verloren met 12-6. Ondanks dat een tweede plek er niet meer in zat, is de derde plek het bewijs dat het vrouwensoftbalteam, recent gepromoveerd naar de eerste klasse, komend seizoen een aantal kundige jeugdspelers mag verwachten.

Om alle jeugdteams in de competities te houden, zijn nieuwe leden voor honk- en softbalvereniging Ducks meer dan welkom. Meer informatie op www.jrc-ducks.nl of via e-mail: info@jrc-ducks.nl.