SPITS LOOPT BLESSURE OP DOOR BUIKSCHUIVER NA HATTRICK

DVG wint overtuigend van NLC '03

In eigen huis behaalde DVG zondag een ruime overwinning op NLC '03. Met 6-0 waren de Liempdenaren oppermachtig tegen de voetballers uit Lith. Het werd net geen zevenklapper omdat een laatste doelpunt werd afgekeurd.

Bij NLC '03 lieten zes basisspelers verstek gaan. De ploeg bleek dat niet goed op te kunnen vangen. Al na vijf minuten maakte DVG het eerste doelpunt. Een diepe bal op Bas van Houtum resulteerde in de openingstreffer. De tegenstander uit Lith kreeg geen kansen en bij een enkele voorzet maakte doelman Raymon Strik duidelijk dat er niets te halen viel in sportpark De Roode Bleek.

Na een half uur was Bart de Windt dicht bij de tweede treffer. Een pass van Teun Welvaarts bracht De Windt bij de keeper, die met zijn voet redding bracht. Toch werd het voor rust nog 2-0. Welvaarts gaf een perfecte voorzet op Van Houtum die koppend de score verdubbelde en de ruststand op 2-0 bracht.

BUIKSCHUIVER

Het overwicht van DVG werd in de tweede helft verder in doelpunten uitgedrukt. Een vrije trap van Bas Smulders werd door de keeper uit Lith tot corner verwerkt. Wilco Voets nam de hoekschop en opnieuw was Van Houtum doeltreffend. De Liempdse voetballer moest een paar minuten later gewisseld worden na een buikschuiver waarbij zijn vinger in het gras bleef steken en deze uit de kom schoot.

BUITENSPEL

NLC'03 had de hoop op een goed resultaat al laten varen en liet steeds meer ruimtes vallen achter de verdediging. Ruud Peijnenburg maakte daar gretig gebruik van en met een schot tussen de benen van de keeper werd het 4-0. Vervolgens slalomde Sander van de Ven makkelijk langs alle verdedigers én de keeper: 5-0. Het team uit Lith kopte nog een bal over het doel na een vrije trap, maar kwamen er in de tweede helft eigenlijk niet aan te pas.

Tien minuten voor het eindsignaal kwam ook de zesde treffer voor DVG op het scorebord. Een aanval over meerdere schijven bereikte Bart van Ruremonde die op zijn beurt Tarn van de Wiel aanspeelde waarna laatstgenoemde doel trof. Invaller Martijn Caarls kwam na een revalidatie van ruim een jaar in het veld en leek de zevende goal te maken. Caarls stond echter buitenspel waardoor het doelpunt werd afgekeurd.

De ruime overwinning brengt DVG niet alleen drie punten, maar zorgt ook voor een positieve bijdrage aan het doelsaldo. Zondag 28 oktober speelt DVG in Wijbosch tegen WEC.