Afbeelding
Foto: Daisy Renders

JAARLIJKSE WANDELTOCHT OP 28 OKTOBER

Heerlijk struinen door de natuur in herfstsferen

De prachtige herfsttinten nodigen uit om lekker de natuur in te gaan. Dus houdt de Boxtelse wandelsportvereniging De Keistampers zondag 28 oktober de jaarlijkse Herfstkleurentocht. Tijdens de veertigste editie van het evenement zijn mooie routes uitgezet voor de deelnemers.

Wandelliefhebbers kunnen kiezen uit tochten van 7, 12, 20 en 30 kilometer. Inschrijven is mogelijk in het Jacob-Roelandslyceum aan de Grote Beemd. De Keistampers heeft dit jaar gekozen voor routes door natuurgebieden in de omgeving van Boxtel. Zo lopen deelnemers aan de langere afstanden via Gemonde en Sint-Michielsgestel naar Halder en natuurgebied Haanwijk. Onderweg kunnen zij allerlei vogels, paddenstoelen en bomen in herfsttinten bewonderen. Ze komen ook langs de Dommel en de langeafstandslopers passeren zelfs twee touwbruggen over de rivier. Het is mogelijk de routes met een gps-apparaat af te leggen, deze kan worden opgeladen bij het startbureau. Ook nordic walking is toegestaan. Wel adviseert de organisatie rekening te houden met smalle paadjes en boomwortels.

Inschrijven voor de langste afstand kan tussen 08.00 en 10.00 uur, deelnemers aan de 20 kilometer beginnen tussen 08.00 en 12.00 uur. Mensen die voor 7 of 12 kilometer kiezen, kunnen zich tussen 09.00 en 13.00 uur inschrijven. Het inschrijfgeld bedraagt twee euro voor leden en drie euro voor niet-leden van de Nationale Wandelbond.

FOTO ONDER: De Herfstkleurentocht van De Keistampers levert elk jaar weer prachtige plaatjes op in de natuur rond Boxtel. (Archieffoto: Daisy Renders).


Sport Kort

Jeu de boules

Ans van der Plas en Thijs van der Velden deelden maandagmiddag de eerste plaats tijdens het wekelijkse regiomix-toernooi van jeu-de-boulesvereniging De Walnoot. In drie gewonnen wedstrijden behaalden beiden 19 punten. Hans van der Aa eindigde als derde (3/13). Overige uitslagen: 4. Sjan Teulings 3/6; 5. Frans Minkels 2/15; 6. Ben van Casteren en Ria van Breugel 2/13. 41 deelnemers kwamen in actie op de dertig buitenbanen van De Walnoot.