Afbeelding
Foto:

GROENE LAKEN 2 KLIMT NAAR TOP IN BBB

Comsche Hoeve veegt Uit de Kom van tafel

De kampioen van de Boxtelse Biljart Bond (BBB) uit het vorige seizoen moet komende week wel zeer fors uit zijn slof schieten, wil de opgelopen schade niet onherstelbaar zijn. In een helse strijd overrompelde De Comsche Hoeve 1 donderdag zijn tegenstander Uit de Kom volledig.

Debutant Karel Verbruggen had veel moeite om tegen René van Tongeren in zijn spel te komen. Debutant Hennie van de Heijden deed het beter tegen Bennie Bakker en Steef Zink, die al een tijdje met een vormcrisis kampt, kwam er niet aan te pas tegen Michel de Gelder. Maar het summum was de partij driebanden tussen Arno Raaijmaakers en Perry van Weert. De laatste, die verleden week al zo glanzend scoorde, verdubbelde zijn gemiddelde van toen en won in slechts tien beurten. De eindstand was 30-43 en hierdoor heeft Uit de Kom volgende week donderdag heel wat goed te maken bij koploper Het Groene Laken 2.

LANGE SLOTPARTIJ

Maandag ontving De Amateur 1 in café 't Geveltje het team van 't Krijtje. Bijna hadden de bezoekers nog gewonnen, maar debutant Frans Beijssens had het te zwaar tegen Tim Driessen. En dat terwijl Wim van Eindhoven en Bennie Keurentjes nog wonnen. Over de slotpartij, het driebanden, kunnen we kort zijn: die duurde met 38 beurten veel te lang. Uiteindelijk werd het 31-28 voor de thuisclub.

GELIJKWAARDIG

In café De Kroeg leverden Het Groene Laken 2 en De Amateur 2 donderdag een bijna gelijkwaardige prestatie: beiden scoorden ze twee keer twaalf punten. Het grote verschil werd echter gemaakt door de driebandenpartij tussen Willem Witte en Harrie Appeldoorn. In zestien beurten rondde eerstgenoemde op glorieuze wijze zijn match af, waardoor de verliezer nog maar vier wedstrijdpunten kon behalen. Met de uitslag 38-35 klom Het Groene Laken 2 naar de koppositie in de ranglijst.

De Comsche Hoeve 2 werkte zich vrijdag via drie keer twaalf punten naar de tweede plaats van de standenlijst. Het onverwoestbare koppel vader en zoon Leijten verzamelde weer zijn 24 punten en dit keer kon de thuisclub ook bogen op een uitstekende driebandenspeler in de persoon van Gerbrand Elissen. Voor de bezoekende club, Het Groene Laken 1, deed Luc Halewijn het als librespeler veel beter dan als driebander een week eerder. Hij scoorde twaalf punten tegen Lothar Griebe. Het eindresultaat was 45-32 voor De Comsche Hoeve 2.

Stand na twee ronden: Het Groene Laken 2, 82 punten; De Comsche Hoeve 2, 80; De Comsche Hoeve 1, 79.


Tafeltennis in Oosterhof

In winkelcentrum Oosterhof kan winkelend publiek zaterdag 27 oktober kennismaken met tafeltennis. Leden van de Boxtelse vereniging Taverbo-Sabo zetten in de ochtend een tafeltennistafel in het winkelcentrum en nodigen bezoekers uit om een balletje te komen slaan. De vereniging benadrukt dat tafeltennis een sport is voor jong en oud. Belangstellenden kunnen ook vrijblijvend een keer binnenlopen bij de sportaccommodatie van Taverbo-Sabo aan de Voetboog 18 in Boxtel. Meer informatie is te vinden op de website www.taverbo.nl.


KOPMANNEN BRENGEN SPEKTAKELSTUK

Onfortuinlijk verlies 't Ivoor Boxtel tegen STZ Zundert

De biljarters van 't Ivoor hebben zondag met 6-2 verloren van STZ Zundert. Het thuisteam speelde duidelijk betere partijen en liet de Boxtelse biljartvereniging kansloos.

In de eerste sessie kwamen Richard Berkelmans en Huub Wilkowski in actie tegen Roland Uijtenwilligen en Barry van Beers. Berkelmans verloor in 33 beurten waarin hij 24 caramboles maakte, hij was daarmee kansloos. Aan de andere tafel verliep de partij van ploeggenoot Wilkowski heel anders. Hier was de puntenverdeling in voordeel van 't Ivoor, de Boxtelse biljarter denderde over zijn tegenstander heen. Hij maakte zijn 40 caramboles in slechts 22 beurten.

Jack van Peer kwam in zijn partij tegen Rick van Beers geen moment in zijn spel. De Boxtelaar moest lijdzaam toezien en maakte uiteindelijk 18 caramboles in 34 beurten. De kopmannen Forthomme van STZ Zundert en Barbeillon van 't Ivoor maakte er een spektakelstuk van. In slechts 17 beurten werd de partij in het voordeel van Zundert beëindigd. Het thuisteam won hiermee met 6-2.


EREDIVISIESPELER GEEFT BILJARTLES

Training voor jeugd bij 't Ivoor

De biljartsport is aan het vergrijzen. Daarom heeft de Boxtelse biljartvereniging 't Ivoor een plan bedacht om meer jonge biljarters te trekken. Speciaal voor de jeugd is gestart met trainingen in de locatie aan de Voetboog. Vrijdag kregen de belangstellenden biljartles van eredivisiespeler Jack van Peer.

Yuri (7) en Marly (10) waren vrijdag de eerste leerlingen die onder leiding van Van Peer kennismaakten met de sport. De vereniging benadrukt dat biljarten leuk is voor zowel jongens als meisjes en roept belangstellenden op een kijkje te komen nemen bij de trainingen. Elke vrijdag van 18.30 tot 20.00 uur gaat de jeugd onder leiding van een deskundige oefenen en krijgen ze uitleg over biljarten. Meer informatie: www.tivoor.nl.

FOTO ONDER: Onder leiding van Jack van Peer maakte Marly (10) haar eerste stoten met de keu. (Foto: biljartvereniging 't Ivoor).

Afbeelding