OMLEIDING ROLSTOELVRIENDELIJK LIEMPDE

Barrierweg en Roderweg dicht voor aanleg paden

De werkzaamheden in het kader van burgerinitiatief Rolstoelvriendelijk Liempde (RVL) aan de Barrierweg en de Roderweg starten woensdag 31 oktober. Vanaf die dag tot en met vrijdag 23 november geldt een verkeersomleiding voor de Barrierweg. Vanaf maandag 25 november tot en met vrijdag 21 december is er een omleiding voor de Roderweg.

Dit project van RVL wordt in verschillende fases uitgevoerd. Volgende week begint het eerste deel met het verwijderen van diverse bomen. Ook de herinrichting van de kruising zelf wordt in deze fase aangepakt.

HOFSTAD

Het tweede deel duurt van maandag 5 november tot en met vrijdag 21 december met werkzaamheden aan de rijbaan en het voetpad dat aangelegd wordt tussen de kruising tot aan de Hofstad. De week van maandag 17 december is ingeruimd voor het aanbrengen van groenvoorzieningen.

Tussen Kerstmis en de jaarwisseling wordt niet gewerkt. De werkzaamheden vervolgen in de eerste maand van het nieuwe jaar, tussen maandag 7 en vrijdag 25 januari, met het aanleggen van een nieuw voetpad tussen de Koestraat en Hamsestraat. Hiervoor zijn geen omleidingen nodig. Dit looppad is tevens de afronding van dit deelproject.

VOLGENDE PROJECT

Maar hiermee is Rolstoelvriendelijk Liempde nog niet klaar. Donderdag 1 november is er vanaf 19.00 uur een informatieavond in bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd over de plannen en werkzaamheden in de straten Vlasspreistraat, Keefheuvel, Smidsepad, Kapelstraat en Vendelstraat (tot aan de Smaldersestraat). Een van de wethouders van gemeente Boxtel en een vertegenwoordiger van RVL zullen de plannen toelichten. Daarna worden de werkzaamheden in verschillende ruimtes per straat aan de hand van werktekeningen uit de doeken gedaan. Aanmelden voor de informatieavond is niet nodig.


OVL VRAAGT BIJDRAGE

Nieuwe lampjes
nodig voor
Liemt in 't Licht

Het is al tien jaar een traditie. In de wintermaanden hangt Liempde vol met sfeerverlichting zodat de donkere dagen wat lichter zijn. Zaterdag 3 november gaan vrijwilligers weer aan de slag om de lampjes op te hangen. Na tien jaar zijn deze echter aan vervanging toe en de organisatie hoopt dat ondernemers en inwoners een bijdrage willen doen.

Tien jaar geleden nam de Ondernemersvereniging Liempde (OVL) het initiatief voor Liemt in het Licht. Was eerst alleen de dorpskern versierd met lampjes, het gebied is inmiddels flink uitgebreid.

OP LIEMT GEMUNT

Verenigingen die deelnemen aan Op Liemt Gemunt zorgen voor vrijwilligers. Die hangen de sfeerverlichting op en halen deze eind januari weer weg. Zij starten 3 november om 09.00 uur bij café Het Wapen van Liempde.

Mensen die een bijdrage willen doen voor de kerstverlichting, kunnen zich melden bij René Knoops via e-mail: info@liemtinhetlicht.nl.